eur:
385.88
usd:
355.49
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

"Eszméletlen hideg van és furcsa kajákat eszünk"

A magyar Himalája-expedíció egyik tagja egy amatőr, aki kevésbé viseli jól a megpróbáltatásokat. Seregi Tamás - aki Klein Dáviddal és Várkonyi Lászlóval együtt szintén az alaptáborban van - interjút adott az InfoRádiónak, amelyben elmondta: nagyon sok érdekes dologgal találkozott, de iszonyú hideg van.

Mik voltak az első benyomásai?

Én irodai környezetből törtem ki néhány hétre, hónapra, hogy csatlakozzak az expedícióhoz. Nekem nagyon sok újdonság van itt, ami a profiknak esetleg teljesen természetes. Akár az, hogy feljöttünk a kis falvakon, Nepálon illetve Tibeten, ahol fantasztikus élmények értek, a szaunában magát melengető kutyától kezdve a legkülönlegesebb éttermi feliratokig. Az egész környezet itt viszonylag sivár, egy köves platón vagyunk, éjszakánként pedig hihetetlen hideg van. Ez az, amit az itteniek jó időként aposztrofálnak, szerintem viszont elviselhetetlen hideg van. Ezek számomra viszonylag kemény megpróbáltatások.

Hogyan bírja egy nem hegymászáshoz szokott szervezet egyrészt a magasságkülönbséget, másrészt az időjárást, illetve a talán megerőltető tempót?

A magassággal van a kisebb problémám, ahhoz viszonylag könnyebben alkalmazkodik a szervezetem. Szerencsére mielőtt elindultunk, megpróbáltam Dáviddal együtt edzeni. Akkor biztos voltam benne, hogy egy edzőteremben hamarabb fogok meghalni, mint a hegyen. Ez némi alapot adott ahhoz, hogy itt tudjak mozogni, de ez mégis nagyon fárasztó ebben a magasságban. Hihetetlenül gyorsan felmegy az ember pulzusa.

A fizikai állóképesség mellett legalább ilyen fontos a lelkiállapot, hogy az ember el tudja viselni az őt ért dolgokat. Ezzel nincsen semmi probléma?

A feleségem nagyon aggódott, mielőtt eljöttem, és folyamatosan ajánlgatta, hogy menjek inkább Polinéziába hajózni. Megmondom őszintén, nagyon sokszor felmerül bennem, amikor itt üldögélek az alaptáborban, eszméletlen hideg van, mindenféle furcsa kaját eszünk, közben pedig két nap alatt eljuthatnék valamelyik csodálatos szigetre, és pihenhetnék. Nem egy egyszerű dolog, hiszen sok más lehetőség közül választottam pont ezt. Pszichológiailag nagyon ott kell lenni, különösen Dávidnak meg Lacinak, akik előtt egy hónap múlva iszonyú nagy megpróbáltatás vár.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×