eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Nyitókép: Police.hu

Drónokat vetnek be a magyar határon - videó

A NAV olyan robotrepülőgépeket kapott, amelyekkel sokkal könnyebben tudják lefülelni a határ menti csempészeket.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal kiemelt feladata – az illegális tevékenység megakadályozása érdekében – az ország zöldhatárainak ellenőrzése. Ezeken a határszakaszokon a csempészek a legkülönfélébb módszerekkel, például drónnal, sárkányrepülővel, kisrepülővel próbálják bejuttatni árujukat.

A NAV saját beszerzései mellett most külső forrásból is érkeztek a határ ellenőrzését támogató felszerelések: a BAT Pécsi Dohánygyár Kft. felajánlásának köszönhetően új drónokkal bővül a pénzügyőrök arzenálja. A három új, nagyértékű drónt Beregdarócon, az ország keleti határán vette át a NAV.

A vállalat felajánlása a drónokat kezelő pilóták kiképzését is magában foglalta. A most munkába álló drónok jól kiegészítik a NAV korábbi beszerzéseit, hiszen ezek az eszközök is elsősorban a műveleti feladatokat támogatják. Míg a speciális ruházat az álcázást, a hőkamerák a csempészútvonalak és csempészmódszerek megismerését, a drónok a felderítési feladatokat segítik ezután.

Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×