eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Caucasian angry and aggressive man threatening with fist.
Nyitókép: Andranik Hakobyan/Getty Images

Durva erőszak lett a biztonságiak és a vendégek szóváltásából – videó

A verekedés egyik sértettje maradandó fogyatékosságot szenvedett.

A vádirat szerint a vádlottak közül négyen – egy 31, egy 46, egy 48 és egy 35 éves férfi – egy VII. kerületi szórakozóhely biztonsági szolgálatának tagjaként dolgoztak, közülük ketten biztonsági őrként. Az ötödik, legfiatalabb vádlott, egy 25 éves férfi 2018. március 8-án az édesapjával és testvérével – akik az ügy sértettjei –, vendégként érkezett a szórakozóhelyre, ittas állapotuk miatt azonban nem engedték be őket, ezért a bejáratnál sorban álló vendégeket megkerülve akartak bejutni a helyre. Emiatt köztük és a biztonsági szolgálat tagjai között szóváltás alakult ki.

A szóváltás során a 25 éves vádlott meglökte a biztonsági szolgálat egyik tagját, aki őt erre arcon ütötte. Ezt látva, testvére a 25 éves férfi védelmére kelt, a dulakodás során azonban a biztonsági szolgálat két tagja – a 31 és a 46 éves vádlottak – őt gázspray-vel lefújta, majd a földre vitték és a földön fekvő sértettet többször megrúgták és megütötték. A sértett zúzódásos jellegű sérüléseket szenvedett, de az elkövetés körülményeire figyelemmel, a súlyosabb sérülések lehetősége reálisan fennállt – olvasható a Fővárosi Főügyészség sajtóközleményében.

Mindeközben a két biztonsági őr – a 48 és 35 éves vádlottak – a másik sértettel, a 25 éves vádlott édesapjával vitatkoztak. A vita itt is dulakodássá fajult, aminek során a sértett elesett. Ezt észlelve, az édesapja védelmére kelve, a 25 éves vádlott ököllel megütötte az egyik biztonsági őrt, aki visszaütött, a másik biztonsági őr pedig gázspray-vel lefújta a fiatalabb férfit, majd ököllel megütötte, amitől a 25 éves vádlott a földre esett. Időközben a fenti verekedése után, az újabb dulakodásba is becsatlakozott a 31 éves vádlott is, aki a földön fekvő 25 éves férfit testszerte, több alkalommal megütötte, megrúgta, illetve megtaposta. Amikor a fiatalabb vádlott megpróbált felállni, a 31 éves biztonsági ember őt tovább bántalmazta. A 25 éves vádlott zúzódásos sérüléseket szenvedett, de a súlyos sérülés kialakulásának veszélye fennállt. Ezután a 31 éves vádlott odament az idősebbik sértetthez, aki még mindig a földön feküdt, és őt is testszerte megrugdosta, aminek következtében a sértett súlyos sérüléseket szenvedett,

maradandó esztétikai, valamint testi fogyatékossága alakult ki.

A Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség a 31 éves biztonsági embert maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntettével, súlyos testi sértés kísérletével, és csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és vele szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását, továbbá személy- és vagyonőri foglalkozástól eltiltást indítványoz. A másik három biztonsági személlyel szemben csoportosan elkövetett garázdaság bűntette és könnyű testi sértés vétsége a vád, és felfüggesztett szabadságvesztés az ügyészi indítvány. A kerületi ügyészség a 25 éves férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja és vele szemben pénzbüntetést indítványoz a vádiratban.

Az ügyhöz kapcsolódó felvételen a verekedés egy részlete látható, ami az ügyészség oldalán tekinthető meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×