eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: ismeretlen

Szabadulhat Szegedről a legelvetemültebb sorozatgyilkos

Két hónap múlva a nyomozási bíró dönt Magda Marinko sorsáról.

A szerb származású Magda Marinko 1993 decemberében Kecskeméten megölt egy házaspárt és egy náluk tartózkodó vendéget. Nem sokkal később Orosházán megfojtott egy nőt, az asszony két gyermekét megbilincselte, de életben hagyta őket. Ugyanebben az időszakban a határon túl, Palicson és Szabadkán öt gyilkosságot követett el. Magyarországon négy gyilkosság miatt tudták elítélni, de nagy valószínűséggel a szegedi Z. Nagy család brutális kiirtása is az ő és emberei lelkén szárad.

Életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, de 25 év után feltételesen szabadlábra bocsátható. A Blikk cikke szerint ha a bíró ki is engedi a rácsok mögül, azonnal Szerbiába szállítják, ahol további negyven év fegyház vár rá. A nyomozási bíró mérlegeli az elítélt börtönben tanúsított magaviseletét, megnézi, az évek alatt hány jutalmat vagy büntetést gyűjtött be. Pszichológus is megvizsgálja a rabot, hogy mentálisan milyen állapotban van.

Keveset tudni arról, hogy a szerb származású sorozatgyilkos hogyan viselkedik a Szegedi Fegyház és Börtönben, a lap szerint 200 napot róttak ki rá, mert rátámadt egy börtönőrre.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×