eur:
392.93
usd:
366.53
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Nőket zaklat az antiszociális balatoni gólya

Egy Hanna nevű gólya zaklatja Keszthely környékén a turistákat. Hanna legtöbbször ennivalót kunyerál, és ha nem kap, főleg a nők és a gyerekek fenekébe csíp bele.

Darázsi Zsolt, a Magyar Madártani Egyesület zalai titkára azt javasolja, ne adjon senki ennivalót a madárnak, inkább erélyesen kergesse el.

A gólya még ősszel érkezett a Balaton mellé Graz környékéről. Fiatal korában ott nevelhették. Horgászok találták meg igen legyengülve, ők vitték a fenékpusztai madármentő helyre.

Az ottani madártani egyesületnél telelt át, tavasszal azonban elengedték, hogy visszatérhessen fészkelő helyére.

Hanna azonban nem ment el, hanem beköltözött egy műfészekbe. Úgy tűnik, már sokkal inkább az embereket tekinti társnak, hiszen az odaérkező többi gólyát mind elzavarta.

Először a fenékpusztai vasútállomáson keresett magának társaságot. Ennivalót kéregetett, egyre erőszakosabban. Közeledését már sokan zaklatásnak vették, hiszen ha nem kapott élelmet, molesztálni kezdte az embereket. A gyermekeknek és a nőknek a fenekében is belecsípett.

Később a keszthelyi parton bukkant fel, ahol a horgászoktól kunyerált halat magának. Bement már strandokra is, ahol a gyerekeket riogatta. Csütörtök reggel is Keszthelyen látták, ahol ismét a horgászokkal próbált "egyezségre jutni".

A madártani egyesületnél Hannának nevezték el, mivel azt gondolják róla, hogy nőnemű. Ezt azonban teljes bizonyossággal nem tudták megállapítani.

Az ornitológusok egyelőre nem fogják el a gólyát, mert nem tartják túl veszélyesnek. De már keresik a biztonságos helyet a számára, a szakemberek ugyanis úgy látják, hogy nem akar visszailleszkedni a gólyatársadalomba.

Darázsi Zsolt azt mondta: aki találkozik Hannával, ne féljen tőle, legfeljebb a kisgyermekeket tartsák távol a gólyától. Bántani semmiképpen nem kell a madarat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×