eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Kódolt üzenet a Da Vinci-kód perének ítéletében is

A Da Vinci-kód című világsikerű regényhez kapcsolódó plágium-per londoni bírája úgy tűnik maga is kedvet kapott a kód íráshoz. Az egyik ügyvéd ugyanis felfedezte, hogy egy kódolt üzenetet tartalmaz az írásos ítélet.

Az ítélet legkülönbözőbb bekezdéseinek legkülönbözőbb szavaiban helyenként található egy-egy dőlt betű. Ez akár elírásnak is nézhető, ám az Olswang ügyvédi iroda egyik szemfüles munkatársa, Dan Tench máshogy gondolja: "Még nem tudjuk mit jelent, de dolgozunk rajta."

Az ügyvéd gyanúját megerősítette maga Peter Smith bíró is, úgy fogalmazott: "egy kicsit többről van szó, mint elírásról". A bíró azt is elárulta, hogy a fejtörőhöz az ítélet 52. paragrafusa a kulcs.

Az első kilenc dőlt betű a Smith Code, vagyis a Smith-kód szavakat adja ki, a többi azonban egyelőre rejtély. Egy olyan rejtély, amelyet mostanra már legalább egy ország próbál megfejteni.

A Dan Brown ellen plágium vádjával indított per újabb, váratlan fordulatának mindenesetre örülhet a szerző, hiszen újabb publicitást jelent hetekkel a könyv filmváltozatának bemutatása előtt.

Az ítéletben egyébként Smith bíró elutasította két amerikai történész azon állítását, miszerint Dan Brown az ő könyvükből, A Szent Vér és a Szent Grálból lopta volna világsikerű regénye központi szálát.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×