eur:
380.81
usd:
353.8
bux:
58669.83
2023. december 9. szombat Natália
Nyitókép: Pixabay

Kiderült, mi akadályozza a forgalmat egy forgalmas budapesti csomópontban

Kerékpárút épül az Árpád fejedelem útja és a Lajos utca Zsigmond téri találkozásánál – közölte érdeklődésünkre Kovács Bendegúz, a BKK szakszóvivője, miután az InfoRádió hallgatói jelezték, hogy az érintett csomópontban az elmúlt hetekben munkálatok akadályozzák a forgalmat.

Hiányzó kerékpárfogalmi hálózati elem készül európai uniós, úgynevezett VEKOP-forrásból (Versenyképes Közép-Magyarország Operatív Program) az érintett szakaszon, amivel egyben a gyalogos közlekedés feltételei is javulnak – közölte érdeklődésünkre a Budapesti Közlekedési Központ munkatársa.

A fejlesztés célja, hogy a Margit hídtól északra, illetve az Árpád hídtól délre olyan nagy forgalmú létesítményeket tegyen kerékpárral (és gyalogosan) könnyebben elérhetővé, amik jelenleg nehezen megközelíthetők. Tehát

a Zsigmond téri átvezetéssel könnyebben, kényelmesebben, biztonságosabban és rendezettebben lehet majd „átszelni” az Árpád fejedelem útja és Lajos utca találkozásánál a kereszteződést

– emelte ki Kovács Bendegúz.

A társaság szakszóvivője szerint a jövőbeni állapot az autóval közlekedők számára sem fog érdemi változást jelenteni, mert bár az Árpád fejedelem útjáról jobbra kanyaradó sáv megszűnik, a jobbra kanyarodási lehetőség továbbra is megmarad az egyenesen haladó sávon keresztül. Megjegyezte, hogy ez az igény egyébként most sem jelentős, mert aki szeretne, már korábban, a Szépvölgyi úti kereszteződésnél is kanyarodhat.

Az előkészítő munkálatok egy-két héttel ezelőtt kezdődtek, a teljes kivitelezés hatérideje pedig november közepe – ezt követően legfeljebb garanciális javításokra kerülhet sor –, de a kivitelező akár korábban is végezhet – tette hozzá a BKK munkatársa, megköszönve addig is minden közlekedő türelmét.

Kovács Bendegúz kérdésünkre válaszolva azt is közölte, hogy a fejlesztés az érintett kerületekkel egyeztetésben valósul meg, emellett a kerékpárforgalmi főhálózat terve is tartalmazz a projektet. A BKK szóvivője végül arra is felhívta a figyelmet, hogy a Zsigmond térnél most is jelentős kerékpáros forgalom van, viszont a hálózati elem hiánya miatt csak szabálytalanul vagy rendezetlenül, a járdán tudnak közlekedni a bringások.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

Meghalt a világ talán legromantikusabb filmjének főszereplője

1970-ben készült az a dráma, amely világhírűvé tette. A Love Story igazi kasszasiker volt annak idején. Az Amerikai Filmintézet a filmet beválasztotta minden idők 10 legromantikusabb alkotása közé. Ryan O'Neilt ekkor Oscar-díjra és Golden Globe-díjra jelölték.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.12.11. hétfő, 18:00
Bendarzsevszkij Anton
az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány szakmai igazgatója, a posztszovjet térség szakértője
Németország új világgazdaságuralmi terveket villantott

Németország új világgazdaságuralmi terveket villantott

Olaf Scholz kancellár – visszautasítva Christian Lindner liberális pénzügyminiszter megszorításokra vonatkozó felhívásait –, hangsúlyozta, hogy a jóléti államot nem fogják leépíteni. A kancellár fogadkozott, hogy továbbra is katonai támogatást nyújt Ukrajnának az Oroszországgal folytatott konfliktusban, jelezve, hogy Németország kész többet tenni, ha mások csökkentik a támogatást. Scholz elismerte a feladat nehézségét, de bizakodását fejezte ki az ország jövője szempontjából kulcsfontosságú eredmény elérésében – számolt be a Bloomberg a német költségvetési viták újabb felvonásáról.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×