eur:
389.1
usd:
361.99
bux:
67994.56
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: BKK

Nagytakarítást tartottak a szervek a Déli pályaudvarnál

A Déli pályaudvarnál folytatódott a Budapesti Közlekedési Központ által életre hívott köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés. A forgalmas köztereket érintő – mindennapi alapfeladatokon felüli – kezdeményezés célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

A BKK folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését. Az összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi együttműködés helyszíne ezúttal a Déli pályaudvar volt, ahol csütörtöki megmozdulásnak köszönhetően megtisztult az igen forgalmas közlekedési csomópont és környezete – olvasható a társaság közleményében.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió munkatársai az egyéb napi teendőiken felül kitakarították a pályaudvar aluljárószintjét, a kerengő területét és a lépcsőfeljárót. A munkában 22-en vettek részt, a takarítást a BKV Zrt. és a MÁV Zrt. munkatársai segítették.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság – a főváros forgalmas közterületeihez hasonlóan – fokozott rendőri jelenlétet biztosított a helyszínen. Az összehangolt munkából kivették részüket a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), és a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda munkatársai. A FÖRI két kollégája a rendőrökhöz hasonlóan vissza-visszatérve ellenőrizte a környéket – teszik hozzá.

Ugyancsak az együttműködés sikerességét támogatták a Menhely Alapítvány munkatársai, akik szükség esetén segítséget nyújtottak a rászorulóknak.

A BKK tájékoztatása szerint októberben Újbuda-központ metróállomás és környezete (Október huszonharmadika utca), a Batthyány tér, majd az Ecseri út metróállomás kerül sorra.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×