eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Érkező utasok a Liszt Ferenc-repülőtéren 2020. július 17-én. A reptéren a forgalom jelenleg a koronavírus-járvány előttinek csupán a töredéke, de hétről hétre több járat és utas fordul meg itt. Júliusra már csaknem tízezerre nőtt a napi utasszám, ami jelentős növekedés júniushoz képest, amikor a teljes havi forgalom 84,4 ezer utas volt, az egy évvel korábbi 1,5 millióval szemben.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Egy reptéri utazós szelfi anyagilag tönkre teheti a nyaralást

A beszállókártyákról és útlevelekről készült képekkel sokan szeretik tudtára adni a nagyvilágnak, hová készülünk.

Több oka is van, amiért az utasoknak nem lenne szabad megosztaniuk a reptéren készült fotóikat – írja a roadster.hu.

Még ha csak a repülőjegy vonalkódja látható is a képen, a hackerek beolvashatják azt, és olyan információkhoz juthatnak hozzá, mint az utas teljes neve, foglalási száma, és az elérhetőségi adatai – állítja Adrianus Warmenhoven, kiberbiztonsági szakértő.

Ezeket az adatokat felhasználva törölhetik a visszaútját, pénzt vehetnek le a kártyájáról, vagy szélsőséges esetben

akár az utas személyazonosságát is ellophatják.

A nyaralási fotók megosztása ráadásul biztos módja tudatni másokkal másokkal: otthon nincs senki. Éppen ezért mindig kizárólag a hazaérkezés után érdemes fotókat posztolni, máskülönben követőink megtudják, hogy az otthonunk üres. Néhány további egyszerű módszer a biztonságunk érdekében.

  • Tudnunk kell kivel osztjuk meg az adatainkat, mielőtt bármit is közzéteszünk az interneten. Győződjünk meg róla, hogy fiókunk beállításai privátra vannak állítva, és a bejegyzéseink csak a barátaink számára láthatók, nem pedig az egész világnak. Távolítsuk el a személyes adatainkat a profilunkból, mert ott bárki számára könnyen hozzáférhetőek.
  • Ha külföldről posztolunk, vizsgáljuk meg, hogy a kapcsolat biztonságos-e. A kávézók, üzletek és még a szállodák esetében is előfordulhatnak nem biztonságos wifi-hálózatok.
Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

A nyelvünkbe van kódolva a siker: előbb leszel gazdag, ha ilyen nyelvet beszélsz?

Az utóbbi évtized egyik érdekes eredménye az volt, hogy azon országokban, ahol olyan nyelvet beszélnek, amelyben a jelen idő használatával lehet a jövőre hivatkozni, magasabb a megtakarítási ráta, még akkor is, ha egyéb tényezőket, mint például a gazdasági fejlettség, az intézményi rendszer, és a kultúra, figyelembe vesznek. A nyelvi-megtakarítás hipotézise szerint ez azért van, mert azok, akik a jelen időt használják a jövőről szólva, közelebbinek érzik a jövőt és így inkább hajlandóak megtakarítani. Mi azt teszteltük, hogy ha valaki természetes módon a jelen időt használja a jövő idő helyett, amikor a jövőről beszél, akkor fontosabb-e számára a jövő (és emiatt akár többet is takarít meg). A várakozásainkkal ellentétben nem találtunk ilyen összefüggést.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×