eur:
368.44
usd:
345.13
bux:
48259.65
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: Glasshouse Images/Getty Images

Már 15 ezer orvos a MOK-tagság mellett

Az orvosoknak még 24 napjuk van nyilatkozni, aki ezt nem teszi meg, az a határidő lejártával automatikusan törlődik a tagok közül a múlt héten elfogadott törvénymódosítás értelmében. A kamara mintegy 50 ezer tagja közül eddig 15 ezren jelezték, hogy maradnának.

Ahogy arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Orvosi Kamara kötelező tagságának megszüntetéséről szóló törvénymódosítást múlt hétfőn nyújtották be az Országgyűlésben, kedden el is fogadták, szerdán pedig ki is hirdették a törvényt.

A történtek óta már 15 ezren nyilatkoztak arról, hogy tagok akarnak maradni – közölte a közösségi oldalán a MOK, amely immár életközösségként jellemzi önmagát. Ennek szellemében egy Szent-Györgyi Albert idézettel is maradásra buzdítja az orvosokat: „Amikor egy világ összedől, a sors a lét vagy nemlét kérdését tárja a nemzet elé. Erre a kérdésre tisztán és világosan kell felelni. Akarunk-e élni s hogyan, milyen legyen az a világ, amelyet építeni akarunk? Kitérni a válasz elől vagy halogatni a feleletet nem lehet, mert ez egyértelmű volna az életről való lemondással.”

A 24.hu emlékeztet, hogy a 15 ezres tagság azt jelenti, hogy egyetlen nap alatt 3 ezren jelezték, hogy továbbra is maradnak a kamarában, amely a honlapján elindított egy visszaszámlálót, ami azt jelzi, mennyi idejük maradt még (24 nap) az orvosoknak a döntésre.

A Magyar Orvosi Kamara alelnöke múlt héten azon a véleményen volt, hogy „egy 5-10 ezer fős erős, összetartó kamara is lehet ütőképes. Jelezte azt is, hogy folytatni fogják az önként vállalt túlmunkaszerződések letétbe helyezését.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Új terméket dob a piacra az Apple, reagál az internet népe

Új terméket dob a piacra az Apple, reagál az internet népe

A tegnap megrendezett konferenciáján az Apple bemutatta a Vision Pro nevű, úgynevezett vegyes valóságot használó headsetjét, az eszköz a tervek és a látványvideók alapján a fizikai és a digitális világot egyszerre teszi láthatóvá. A befektetők azonnal lereagálták a bejelentést és az első szakértői vélemények és tesztvideók is érkeznek, illetve természetesen beindult a mémgyár is a platformokon, a fogadtatás finoman szólva is cinikus.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×