INFORÁDIÓ
2023. március 21. kedd
Benedek

richter gedeon nyrt.

szakorvos

díj

egészségügy

A Richter Gedeon Nyrt. gyógyszeripari vállalat expedíciós épületének részlete a vállalat emblémájával, a főváros X. kerületében, a Gyömrői úton. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!

Szakorvosoknak alapított szakmai díjat a Richter Gedeon Nyrt.

Infostart

Három kategóriában pályázhatnak idén a szakorvosok, a győztes díja kétmillió forint.

A hazai orvostársadalom pótolhatatlan munkájának elismeréseként a Richter Gedeon Nyrt. a tavalyi év során a Magyar Orvosi Kamara együttműködésével új szakmai díjat hívott életre, a Richter Érdemérem díjat. A háziorvos kategóriában meghirdetett pályázatot követően idén az egészségügyben ugyancsak kulcsszerepet betöltő további szakorvosok számára is lehetőséget biztosít, hogy figyelemre méltó szakmai teljesítményükkel kiérdemeljék a rangos elismerést

A modern hazai gyógyszerészet alapítójaként is számon tartott Richter Gedeonnak a mai napig ható szellemisége előtt tisztelgő díj célja, hogy a kiváló szakemberek mindennapi munkájának elismerésén túl támogatást nyújtson olyan kreatív ötletek, jó gyakorlatok, innovatív elképzelések megvalósításához, amelyek hozzájárulhatnak az egészségügy további modernizációjához, az orvosi hivatás hatékonyságának növeléséhez.

„Az innováció az egyik legfontosabb mozgatórugója működésünk minden területének, ezért különösen fontos számunkra, hogy az egészségügy támogatását szolgáló programjaink keretében is elismerjük azokat az orvosokat, akik nap mint nap ebben a szellemiségben végzik hiánypótló munkájukat. Az elmúlt évek járványidőszaka rávilágított arra, hogy az orvoslásnak az innováción túl a prevenció, valamint a kommunikáció is kulcsfontosságú része, így szerettük volna ezeken a területeken is elismerni azokat a jó gyakorlatokat, melyek előmozdíthatják az egészségügy további fejlődését” – mondta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A díj elnyerésére pályázhat minden aktív klinikai szakágban szakorvosi képesítéssel Magyarországon tevékenységet folytató szakorvos a www.richtererdemerem.hu weboldalon az elektronikus pályázati űrlap kitöltésével az alábbi kategóriákban:

  • Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató szakorvosa
  • Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató szakorvosa
  • Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző szakorvosa

A pályázatok feltöltésének határideje 2023. március 12.

A pályázatokat a Richter Érdemérem szakmai zsűrije értékeli, melynek tagjai:

  • Kozma Róbert a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója
  • Kincses Gyula a Magyar Orvosi Kamara elnöke
  • Bódis József Universitas Quinqueecclesiensis Alapítvány kuratóriumi elnöke
  • Keresztes Katalin Ph.D. belgyógyász, kardiológus, diabetológus főorvos
  • Radics Judit pszichiáter-pszichoterapeuta alvásszakértő főorvos

A beérkezett pályaművek elbírálását követően 2023. április 21-én ünnepélyes díjátadón hirdetik ki a kategóriák győzteseit, akik a Richter Érdemérem mellett bruttó kétmillió forint értékű díjazásban is részesülnek.

Az InfoRádió Beke Zsuzsát, a vállalat PR- és kormányzati kapcsolatokért felelős vezetőjét kérdezte a díjról, a beszélgetés alább meghallgatható.

Nyitókép: Faluldi Imre

Kapcsolódó hang

Richter szakorvosi díj – Beke Zsuzsa
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018