eur:
389.41
usd:
363.37
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A szavazatszámláló bizottság tagjai számlálják a szavazatokat a budapesti Szent István Magyar Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában kialakított szavazókörben az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Meghalt a polgármester, újra választások lesznek

Polgármestert választanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Komjátiban, az időközi önkormányzati voksolást a település eddigi vezetőjének halála miatt írták ki. Most vasárnap Lövőn és Szerecsenyben is időközi voksolást tartanak.

Polgármestert választanak vasárnap a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Komjátiban, az időközi önkormányzati voksolást a település eddigi vezetőjének halála miatt írták ki. A posztért két független jelölt, Bárczi Izabella és Pamlényi Ferenc indul. A választásra jogosult 186 komjáti lakos vasárnap reggel 6 óra és este 7 óra között szavazhat. Az eddigi településvezető, a független Bárczi László tavaly ősszel hunyt el.

A Győr-Moson-Sopron vármegyei Szerecsenyben a polgármester mellett a képviselő-testület négy tagját is megválasztják. A polgármesteri tisztségért négy független jelölt indul: Horváth Katalin, Madarasné Bencsik Irén, Oláh László és Tima Norbert. A képviselői posztokra 16 független jelölt pályázik. Az időközi választást azért írták ki, mert a képviselő-testület 2022. október 17-én feloszlott.

Szintén ebben a megyében, Lövőn is lesz választás most vasárnap. Az időközi önkormányzati választáson 1198-an adhatják le voksukat. A polgármesteri posztot két független jelölt szeretné elnyerni: Hollósi Gábor és Lövői Gergely. Hat önkormányzati képviselőt is választanak, a tisztségért tíz független jelölt indult.

Címlapról ajánljuk
Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×