eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője beszédet mond a párt 29. tisztújító kongresszusán a Hungexpón 2021. november 14-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kocsis Máté: legyen nyilvános, hogy kik finanszírozták a baloldalt

A Fidesz parlamenti frakcióvezetője kezdeményezte a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatos titkosszolgálati jelentés nyilvánossá tételét. Márki-Zay Péter hozzászólásban reagált Kocsis Máté posztja alatt.

Kocsis Máté ezt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának ülésén javasolta. Facebook-oldalán pedig arról írt, hogy a bizottság ülésén megtették első jelentésüket a magyar titkosszolgálatok vezetői a baloldali pártok külföldi finanszírozásával kapcsolatban.

Az ügyben megismert tények megdöbbentőek, a helyzet sokkal súlyosabb, mint ahogy azt az eddigi nyilatkozatokból gondolni lehetett - hangsúlyozta.

"A titkosszolgálati anyag minősítése 2051-ig titkos, azonban a bizottság mai ülésén kezdeményeztem ennek feloldását,

hiszen az ország szuverenitását súlyosan sértő cselekményekről és tranzakciókról van szó, melyekről joga van tudni a teljes magyar nyilvánosságnak" - tette hozzá.

Megjegyezte: reméli - az ügy súlyára tekintettel -, hogy ennek nem lesz akadálya, és azt is, hogy a baloldali pártok sem ellenzik mindezt. A politikus azt is közölte: a megismert információkból kiindulva nyilvánvaló, hogy az elemző-értékelő munka következő időszakos jelentése is olyan tényeket hoz majd a felszínre, amelyek "segítenek majd tisztán látni a rendszerváltozás óta eltelt három évtized legsúlyosabb botrányát, annak személyi és szervezeti összefonódásait".

Márki-Zay Péter a poszt alatt hozzászólásban reagált a frakcióvezető kezdeményezésére: „Remélem, nem csak blöffnek szánják és valóban nyilvánosságra hozzák a jelentést. Így végre kiderül, hogy az egész amit művelnek az a szokásos lejáratókampányuk része. Mi biztosak vagyunk benne, hogy a jogszabályoknak megfelelően jártunk el, továbbá pedig eddig sem titkolóztunk, ezért is hoztuk nyilvánosságra a teljes elszámolásunkat. Kérem, hogy emellett hozzák nyilvánosságra az ügynökaktákat, a Pegasus ügyről készült jelentéseket, a Paks 2 szerződéseit és oldják fel a titkosítást a Budapest-Belgrád vasútvonal és a kínai hitelről szóló titkosításokat is.”

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×