eur:
392.17
usd:
366.53
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Gépi kaszálás helyszínét biztosítja leállósávos tereléssel a Magyar Közút Nonprofit Zrt. egyik új ütközéscsillapító forgalomtechnikai utánfutója az M0-ás autópálya 35-ös kilométerszelvényénél, Gyál közelében 2020. szeptember 2-án. A társaság kilenc új ütközéscsillapító utánfutót szerzett be augusztusban a kardosi, komáromi, monori, szigetszentmiklósi és keszthelyi autópálya-mérnökségre. Az eszközök az ütközéskor keletkező energia elnyelésével védik a munkaterületen dolgozókat, és a balesetet szenvedő járműben utazók sérüléseit is csökkentik.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Kaszálógépet tarolt le egy autós az M7-esen – videó

A felvételt a Magyar Közút osztotta meg Instagram-oldalán.

Múlt szerdán az M7-es autópályán Velencénél nyírták a füvet a közútkezelő dolgozói, amikor egy terepjárós nekihajtott a dolgozókat védő sárga energiaelnyelőnek, majd onnan nekicsapódott az előtte lévő kaszálógépnek.

Az energiaelnyelő totálkáros lett, a kaszálót szállító Unimog is megsérült – írja a balesetről megosztott videójához a Magyar Közútkezelő. Hozzátették: az előjelző autók most is az előírások szerinti távolságra haladtak a munkavégzéstől.

A közútkezelő azt is jelezte, havonta átlagosan két ilyen, típustól függően 3-5 millió forintba kerülő energiaelnyelő-dobozt selejteznek le a figyelmetlen autósok miatt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×