eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Az Oktatási Hivatal is lépett Karácsony Gergely nyelvvizsgaügyében

A Corvinus egyetem doktori szabályzata megkövetelte volna a nyelvtudást.

Az Oktatási Hivatalnál érdeklődött a Magyar Nemzet: hogyan dolgozhatott Karácsony Gergely évekig tanársegédként a Budapesti Corvinus Egyetemen C típusú nyelvvizsga, államilag elismert oklevél hiányában. Mint ismert, a főpolgármesternek nincs angol nyelvvizsgája, csak egy lektorátusi igazolása van. Ez 2000-ben – amikor szociológusként Karácsony végzett az ELTE-n – még elegendőnek bizonyult a diplomaszerzéshez, ám arra már nem jogosította fel őt, hogy tanársegédként állást vállaljon a felsőoktatásban, arra meg pláne nem, hogy később még adjunktusként is dolgozzon – írta a lap a Corvinus egyetem akkori doktori szabályzata alapján. Kifejtették: ez nyelvvizsga kötelezettséget írt elő a tanársegédi pozíció betöltéséhez, az adjunktusi feladatok ellátásához pedig még egy második idegen nyelv szaknyelvi és előadói szintű ismerete is szükséges lett volna.

Válaszában az Oktatási Hivatal közölte: az ügyben azt hangsúlyozta a lapnak, hogy a Corvinus egyetem mint munkáltató alkalmazta Karácsony Gergelyt abban az időben (vagyis 2004 és 2008 között tanársegédként). Hozzátették: a nemzeti felsőoktatási törvény szabályai alapján az Oktatási Hivatal hatósági ellenőrzést indíthat a felsőoktatási intézmény működése jogszerűségének a vizsgálatára. Ezzel a jogával pedig él is a hivatal, és felkéri az egyetemet az ügy kivizsgálására.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×