eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Unsplash.com

Sokan hallani sem akarnak a home office utáni visszatérésről

Nemcsak a középiskolások és a felsősök élete változik meg hétfőtől, a nyitás újabb lépése a magyar munkahelyekre is hatással lesz. Ugyanis május 10-étől a kormányzat már nem teszi ajánlottá az otthoni munkavégzést a közigazgatásban, illetve a gazdasági szereplőknél sem. Így pedig szépen lassan vissza kell térni az irodába azoknak is, akik eddig otthonról dolgozhattak: ezt azonban a magyar dolgozók jó része nem szeretné.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a Magyar Közlönyben új kormányrendelet jelent meg az otthoni munkavégzéssel kapcsolatos ajánlásról, eszerint május 10-e után már nem lesz ajánlott a home office.

A Pénzcentrum felmérése szerint sok cég „beszoktatással” kezdi a visszatérést, úgy vélve, hogy nem lehet egyik napról a másikra egyből a mélyvízbe dobni a kollégákat. Ennek jegyében nem egész héten kell bentről dolgozni, elég a kijelölt napokon – így az irodák sem lesznek olyan zsúfoltak, jobban el lehet osztani, ki mikor megy be.

A gazadsági szakportál felméréséből kiderült: azon dolgozók közül, akik eddig még otthonról végezhették munkájukat, csupán 10,1 százalék szeretne 100 százalékban visszatérni az irodába. A legtöbb válaszadó (30,76 százalék) azzal lenne elégedett, ha csak heti egy–két napon kellene bentről dolgozni, a többin pedig ugyanúgy otthoni munkavégzés lenne, mint eddig. 17,12 százalék megelégedne heti egy-két nap otthoni munkával is.

Viszont a több mint 3000 válaszadó majdnem 16 százaléka nyilatkozott úgy, hogy ő

egyáltalán nem térne vissza az irodai munkavégzéshez.

Érdekesség továbbá, hogy a kitöltők 26 százaléka már teljesen visszatért a munkahelyére, vagy nem is volt lehetőség a home office-ra.

A Randstad Workmonitor korábbi, a témában készült felméréséből pedig az derült ki, hogy hogyan érzik magukat azok, akiknek vissza kellett menniük a munkahelyükre, vagy eleve nem is dolgozhattak otthonról. A megkérdezett magyar dolgozók 61 százaléka úgy nyilatkozott, otthonról nem végezhető feladatai vannak és csak 37 százalék szerint végezhető a munkája home office-ból is. A munkahelyükre bejáró magyar dolgozók 71 százaléka visel maszkot folyamatosan munka közben, azonban 37 százalékuk így is folyamatosan fél a megfertőződés lehetőségétől,

egyharmaduk pedig kimondottan stresszesnek érzi magát saját és szerettei egészsége emiatt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×