INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

állatvédelem

állatkínzás

ovádi péter

Letöltendő börtönt is kaphatnának az állatkínzók

Letöltendő börtönt is kaphatnának az állatkínzók

Infostart

Felül kell vizsgálni az ebrendészeti telepeket, központi szerephez kell juttatni az állatvédő szervezeteket és fel kell számolni az illegális szaporítókat - tűzte ki célul a Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős biztos.

Ovádi Pétert október 1-jén nevezte ki Nagy István, az agrártárca vezetője. A Nemzeti állatvédelmi program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa Magyar Nemzetnek adott interjúban közölte:

azért fog küzdeni, hogy a bíróságokon precedensértékű ítéletek szülessenek, amelyek az állatkínzókat valóban elrettentik a bűncselekmények elkövetésétől.

Hangsúlyozta, eddig is nagyon sok mindent tett a kormány az állatvédelemért. Az ivartalanítási program megvalósítására tavaly százmillió forintos keret volt kiírva, amelyből gyepmesteri telepeket és állatvédő szervezeteket lehetett támogatni. Nagyon fontos intézkedés a kormány részéről, hogy 2013 óta minden négy hónaposnál idősebb kutyába azonosító csipet kell elhelyezni, illetve a büntető törvénykönyv állatvédelemre vonatkozó rendelkezéseit is szigorították.

Az új biztos számos más szakember mellett Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkárral is tárgyalt a kapcsolódási pontokról. "Sokan a legjobb szándékkal sem tudják, hogy egy kisállat befogadásával mennyi időre, milyen felelősséget vállalnak. Azért is vettem fel vele a kapcsolatot, hogy közösen kitaláljuk, milyen módszerrel tudjuk becsatornázni az oktatásba ezeket az információkat. Ebben az esetben is az állatvédő szervezetek együttműködését kérjük, hiszen rengeteg tudás van a birtokukban."

Beszélt arról is, hogy országos szinten felmérik a gyepmesteri telepeket, mert ezek között nagyon sok különbség van – ezután lehet majd dönteni a további feladatokról. Addig is javasolják, hogy minden gyepmesteri telepnek legyen Facebook-oldala, ahol fellelhető az összes befogott állat. Sok esetben hamarabb megtaláltak volna több tíz kilométerre elkóborolt kutyákat, ha lett volna nyilvános kommunikációs felület – vélekedett Ovádi Péter.

Nyitókép: Pixaabay
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018