INFORÁDIÓ
2022. május 18. szerda
Alexandra, Erik

omsz

mentő

teszt

koronavírus

Technikus kezében egy oltóanyaggal teli fiolával a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.

Több ezer mintavétel csúszik naponta

Infostart

Az Országos Mentőszolgálati is elismeri, óriási a teher a a tesztelésen.

Rettentő terhet ró az Országos Mentőszolgálatra a napi 12 ezer koronavírusteszt-igénylés - írja a mentőszolgálatra hivatkozva a Népszava, hétfőn 8 ezer, szerdán 4-5 ezer helyre már nem jutott erő kimenni.

Győrfi Pál a lappal közölte, a kezdeti néhány száz feladat után az elmúlt hetekben már napi több mint 5 ezer ilyen igénylés futott be az Országos Mentőszolgálathoz, most pedig egyes napokon a mintavételi feladatok száma meghaladja a 12 ezret is.

Közben erősítik a kapacitásokat, és minden tünetes beteghez igyekeznek 48 órán belül eljutni, közben viszont a lap úgy tudja, vannak, akikhez 4-5 nap, mire kiérnek.

Az Országos Mentőszolgálat szóvivője megerősítette, további 200 mintavételi egység áll hadrendbe hamarosan, az egységekben orvostanhallgatók is dolgozni fognak, a járműveket a belügyi tárca biztosítja.

Az Országos Vérellátó Szolgálatot is bevonják.

Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018