eur:
393.43
usd:
368.31
bux:
66118.65
2024. április 24. szerda György
A koronavírus-járvány miatt egészségügyi maszkot viselő mentős a mentőautóban 2020. március 25-én a Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet Szent László Kórházánál, ahol koronavírussal fertőzött betegeket ápolnak.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Eddig a mentősök másfél százaléka fertőződött meg, egy százalék van karanténban

A kieső emberek pótlása nem jelent problémát a mentőszolgálat szerint, a mentődolgozók érdekképviselete szerint súlyosabb a helyzet.

2020 márciusától napjainkig az Országos Mentőszolgálat állományának 1,5 százalékának volt pozitív a koronavírustesztje. Nagy részük már túl van a fertőzésen – írta a 24.hu megkeresésére a mentőszolgálat sajtóosztálya. Szoros kontaktként az állomány kevesebb, mint egy százaléka van karanténban.

Ha a fertőzés veszélye egy mentésirányítói műszakban jelentkezik, a feladatot azonnal másik mentésirányítói csoportok veszik át. Ez sem a hívások fogadásában, sem a tevékenység irányításában nem okoz fennakadást, hiszen az egységes rendszer egyik előnye éppen az országos kompatibilitás, ami azt jelenti, hogy a hívást bárhol is fogadjuk, a legközelebbi megfelelő mentőegység kerül riasztásra – közölte az OMSZ.

A kérdés azért vetődött fel, mert Kusper Zsolt, a Magyarországi Mentődolgozók Szövetségének elnöke ennél rosszabb állapotokról számolt be a Klubrádióban. Azt mondta, hogy fogy a létszám, egyre több mentős lesz koronavírusos, sokan tesztre várnak, és van olyan állomás, ahol majdnem mindenki elkapta a fertőzést.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója korábban arról beszélt, hogy a kapacitásaikat folyamatosan erősítik, és igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni. Míg kezdetben néhány száz megkeresés futott be hozzájuk, most már napi több mint 5000 igénylést kapnak, sőt, egyes napokon meghaladja a 12 ezret is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×