INFORÁDIÓ
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina

trianon

kövér lászló

v4

Kövér László: ne csak arra emlékezzen az ország, mi történt száz éve!

Kövér László: ne csak arra emlékezzen az ország, mi történt száz éve!

Infostart / MTI

A házelnök Trianon kapcsán úgy fogalmazott, fontosnak tartották, hogy azt is megünnepelje az ország, hogy e tragédia ellenére is túlélte az elmúlt száz esztendőt.

Magyarország Trianon századik évfordulójára újra tekintélyt vívott ki magának az elmúlt tíz év teljesítményének köszönhetően, és ezzel azt üzeni a térség politikai vezetőinek, hogy "a jövőben biztosan nem lehetünk sikeresek egymás rovására" - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádióban kedd reggel.

Közölte, azért lett 2020 a nemzeti összetartozás éve, hogy ne csupán arra emlékezzen az ország, milyen tragédia történt vele Trianonban, hanem azt is ünnepelje meg, hogy e tragédia ellenére is túlélte az elmúlt száz esztendőt. Hozzátéve, hogy szerinte a trianoni szerződés megfogalmazóinak célja az ország, a nemzet eltörlése volt.

Kövér László hiányolta a Trianonról szóló széles körben hozzáférhető irodalmi, színház és fillmművészeti alkotásokat is.

Szerinte a visegrádi négyek együttműködését, a külső nyomás, az identitásukban kárt okozó fenyegetettség, különösen a "migránshullám" erősített meg ismét. A visegrádi négyek így ismét nemcsak védekező, hanem építő jellegű, kooperáló együttműködést alkotnak, amely a jövőben még tágabb közép-európai együttműködés alapjává válhat - tette hozzá.

Nyitókép: Wikipédia/Michał Józefaciuk
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018