eur:
394.75
usd:
370.8
bux:
65122.07
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Wikipédia/Michał Józefaciuk

Kövér László: ne csak arra emlékezzen az ország, mi történt száz éve!

A házelnök Trianon kapcsán úgy fogalmazott, fontosnak tartották, hogy azt is megünnepelje az ország, hogy e tragédia ellenére is túlélte az elmúlt száz esztendőt.

Magyarország Trianon századik évfordulójára újra tekintélyt vívott ki magának az elmúlt tíz év teljesítményének köszönhetően, és ezzel azt üzeni a térség politikai vezetőinek, hogy "a jövőben biztosan nem lehetünk sikeresek egymás rovására" - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke a Kossuth rádióban kedd reggel.

Közölte, azért lett 2020 a nemzeti összetartozás éve, hogy ne csupán arra emlékezzen az ország, milyen tragédia történt vele Trianonban, hanem azt is ünnepelje meg, hogy e tragédia ellenére is túlélte az elmúlt száz esztendőt. Hozzátéve, hogy szerinte a trianoni szerződés megfogalmazóinak célja az ország, a nemzet eltörlése volt.

Kövér László hiányolta a Trianonról szóló széles körben hozzáférhető irodalmi, színház és fillmművészeti alkotásokat is.

Szerinte a visegrádi négyek együttműködését, a külső nyomás, az identitásukban kárt okozó fenyegetettség, különösen a "migránshullám" erősített meg ismét. A visegrádi négyek így ismét nemcsak védekező, hanem építő jellegű, kooperáló együttműködést alkotnak, amely a jövőben még tágabb közép-európai együttműködés alapjává válhat - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×