INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

áder jános

kövér lászló

parlament

trianon

Áder János köztársasági elnök beszédet mond a Kossuth- és Széchenyi-díjak, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetéseinek ünnepélyes átadásán az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulóján a Parlament kupolacsarnokában 2018. március 15-én.

Trianon100 - Áder János és Kövér László teljes beszéde

Infostart

Az államfő és a centenáriumi politikai nyilatkozatot benyújtó egyik képviselőként a parlament elnöke is felszólalt az Országgyűlés emlékülésén.

Magyarország 1920-ban megpecsételődött sorsa már jóval korábban eldőlt köszönhetően többek között megannyi sunyi háttértárgyalásnak; a párizsi békefolyamat megindulása után is csak egy évvel vonták be hazánkat, véleményét pedig mindössze egyetlen alkalommal fejthette ki – többek között erről beszélt Áder János államfő. A nemzeti összetartozás napján - a trianoni békediktátum 100. évfrodulóján - tartott teljes parlamenti beszéde alább meghallgatható.

Áder János parlamenti beszéde - Trianon100
 

Kövér László, a parlament elnöke az emlékülésen mint a centenáriumra megfogalmazott és benyújtott politikai nyilatkozat egyik megfogalmazója szólalt fel. Szerinte három tanulsága van a száz évvel ezelőtt történteknek: mindig is voltak, akik a nemzetek létét tagadják, geopolitikai módon kell gondolkodni és nemzetközi szövetségesek nélkül semmire sem lehet jutni a világban. Teljes beszédét alább meghallgathatja.

Kövér László parlamenti beszéde - Trianon100
 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018