eur:
394.36
usd:
371.5
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ternyák Csaba egri érsek megáldja a Katolikus Karitász lfelsőzsolcai logisztikai központját 2020. június 11-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Új logisztikai központot avatott a Katolikus Karitász

Átadták a Katolikus Karitász logisztikai és raktárközpontját, segélyelosztó és katasztrófahelyzeti bázisát a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca ipari parkjában.

A mintegy 250 millió forintba került, több mint ezer négyzetméter alapterületű létesítmény ünnepélyes átadásán Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára kiemelte: a karitatív szervezetek intézmények, modellprogramok és segélyakciók működtetésével jelentős részt vállalnak a szociális gondoskodás területein a rászorulók ellátásából.

A Katolikus Karitász által felépített logisztikai és koordinációs központok feladata a helyi és környékbeli szociális ellátás, ugyanakkor ezek a terek az önkéntesek bázisai is lesznek. Az új központokban a célszerű kialakítással és a szükséges eszközök beszerzésével katasztrófa- és vészhelyzeti mentéshez, gyorssegélyezéshez, újjáépítéshez szükséges tevékenység is lehetővé válik, így a Katolikus Karitász vészhelyzeti bázisaiként is működnek majd - mondta az államtitkár.

Jelezte: a Katolikus Karitász 650 millió forintot nyert el ilyen logisztikai központok megépítésére.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára arról szólt: ha a karitatív szervezeteknek nincsenek jó minőségű intézményeik, akkor nehezebb karitatív munkát végezni, éppen ezért a hat legnagyobb és három kisebb - összesen kilenc - karitatív szervezet 4,5 milliárdból újított fel, illetve épített új létesítményeket.

A felsőzsolcai logisztikai központ kiemelten segíti a Katolikus Karitász szociális-karitatív tevékenységét, a rászorulók támogatását, valamint a szervezet felzárkóztatási célú programjait. A helyi és regionális feladatellátását segítő raktárbázisként is működő létesítmény lehetőséget biztosít a észak-magyarországi régióban működő egyházmegyei szervezetek támogatására is, így központja lesz a Katolikus Karitász észak-magyarországi segélyprogramjainak.

A raktárbázis katasztrófahelyzeti segélyközpontként is működhet, készenléti eszközök, adományok raktározását láthatja el, továbbá humanitárius célú logisztikai szerepe lehet. A projekt megvalósulásával egyszerűbben, gyorsabban és szélesebb körben biztosíthatók a szociális és katasztrófahelyzeti humanitárius szolgáltatások.

Az új létesítményt Ternyák Csaba egri érsek áldotta meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×