eur:
368.10
usd:
344.43
bux:
48287.25
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
Nyitókép: BKK/Facebook

A home office sem győzi le a Bringázz a munkába! kampányt

A nyereményeket az idén egészségügyi és szociális dolgozók kapják, és mellé a Magyar Kerékpárosklub hét üzenetet is megfogalmazott a biciklizés előnyeiről.

A Magyar Kerékpárosklub idén rendhagyó módon hirdeti meg a Bringázz a munkába! kampányt, ennek a küldetése lesz ráadásul megismertetni az emberekkel a kerékpározás hét legfontosabb előnyét.

"A munkahelyek fele legalább bezárt, így nem tudtuk megcsinálni a klasszikus nyereményjátékot, amely során a munkába tekeréssel lehet nyerni. Helyette első körben egészségügyi és szociális dolgozóknak adtunk kerékpárokat a kampány szervezői és szponzorai segítségével, és most második körben fel kívánjuk hívni a figyelmet a kerékpározás előnyeire" – újságolta az InfoRádióban Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökhelyettes-szóvivője.

A hét egyéni, társadalmi, környezeti előny

  1. kerékpározva könnyebb másoktól távolságot tartani
  2. kerékpárral nem kell a dugóban ülni
  3. kerékpárral nem kell parkolóhelyet keresni
  4. a kerékpározás erősíti az immunrendszert
  5. a kerékpározás erősíti a szívet
  6. a kerékpározás jót tesz a városi levegőnek
  7. a kerékpározástól jobb kedvünk is lehet

A járvány felfutásakor a kerékpározás komoly részarány-növekedést könyvelhetett el a budapesti közlekedésben, kérdés, mi maradt a kezdeti lendületből az élet lassú visszaállásával.

"Van adat arról, hogy mennyivel kerékpároznak többen most, mint egy évvel ezelőtt. A karantén kezdetén a kerékpározás konstans maradt a tavalyi értékekhez képest, más járművek forgalma ellenben jelentősen visszaesett, ami azt jelentheti, hogy többen kerékpároznak idén. Kimozdulási lehetőség és megfelelő közlekedési forma is lett, amellyel a biztonságos védőtávolság megtartható, és egészségesebb is" – mondta Halász Áron.

Az ideiglenes budapesti kerékpársávok várható sorsára kitérve elmondta, bíznak benne, hogy megmaradhatnak, "például az Üllői úton és a Bartók Béla úton tömtek be olyan hiányosságokat, amelyek kerületek közötti kapcsolatokat teremtettek meg. Ferencváros, Józsefváros, Kispest felé már nagyon hiányzott az összeköttetés, Dél-Buda felé egy szakasz nagyon hiányzott, amit az is bizonyít, hogy a Bartók Béla úton már olyan kerékpárosforgalom van, mint a Kiskörúton" – érvelt. A Nagykörúton közben "teszt folyik", naponta 3000 kerékpározót mértek, de ez is nőhet az MK reményei szerint.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Kivárás az amerikai tőzsdéken is

Tegnap egy mérsékeltebb hangulatromlás volt megfigyelhető a tőzsdéken, a nap végére Európa és az USA is lefordult. Utóbbiban részben az is szerepet játszott, hogy az Apple a napon belüli történelmi csúcs után esni kezdett, miután a cég bemutatta új AR-headsetjét, amelynek ára 3500 dollár - magasabb, mint amire sokan számítottak. Ezt követően ma az ázsiai tőzsdéken vegyes mozgásokat láttunk, és Európában is folytatódnak a bizonytalan mozgások, így csak minimális elmozdulásokat látni. Ugyanez mondható el az Egyesült Államokról is, ahol a kezdeti esést később mérsékelt emelkedés váltotta fel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×