eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2019. augusztus 23-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

A korlátozó intézkedések lazításának szempontjairól beszélt Gulyás Gergely

A szerdai kormánydöntés figyelembe fogja venni, hogy a fővárosban és környékén más a járvány természete, mint másutt - árulta el a kancelláriaminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Az ismert koronavírus-fertőzöttek majdnem kétharmada Budapesten és Pest megyében van, amit a korlátozó intézkedések tervezett lazításánál is figyelembe kell venni - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Arra a kérdésre, hogy mi indokolja a lazító szakasz életbe léptetését, a gazdaság állapota, az emberek tűrőképességének természetes fogyása avagy a járványmatematika, Gulyás Gergely azt mondta, hogy a három tényező mindegyike.

"Nem véletlen, hogy Európa valamennyi országa exit stratégiákat dolgoz ki, menetrendeket hoz nyilvánosságra, amelyeket azért óvatosan kell kezelni, mert nem biztos, hogy az intézkedések azonnal életbe is lépnek. Mi is úgy gondoljuk, hogy legfeljebb irányokat tudunk meghatározni vagy irányadó dátumokat, de közben is folyamatosan vizsgálni kell a helyzetet" - mondta Gulyás Gergely.

Szerinte

a magyar lakosság harmada olyan körülmények között él, hogy arra sincs lehetősége, hogy a kertbe kimenjen,

ilyen körülmények között pedig a bezártság rendkívüli próbatétel.

"A szülőknek is nagyon nagy teher, hogy a gyermek otthon, számítógép előtt tanul, és bár nem az első ilyenkor a gazdaság, de fontos, hogy a szűk egy évben íródó magyar gazdasági sikertörténet ne vesszen el" - folytatta.

Ahol tehát

"az emberi élet és az egészség veszélyeztetése nélkül" újra lehet indítani a gazdaságot,

ott ezt a kormány meg fogja tenni.

A koronavírus terjedésében komoly területi eltérések vannak az országban, erre reagálva Gulyás Gergely így fogalmazott: erre a kormánydöntés meghozatalakor figyelemmel kell lenni.

Szerdán kormányülés következik, csütörtökön pedig Gulyás Gergely a kormányinfón számol be a döntésekről.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Ha ekkora barátaink a lengyelek, miért nem kereskedünk velük többet?

Magyarország külkereskedelme az elmúlt évtizedekben jelentősen átalakult, és bár a lengyel-magyar gazdasági kapcsolatok tartották a lépést a változással, kiugró teljesítményről nincs szó, hiába a szoros kulturális és politikai kapcsolatok. A Lengyel-Magyar Gazdasági Kamarával együttműködésben készült cikkünk annak jár utána, hogy milyen hasonlóságok és különbségek vannak a lengyel és a magyar üzleti környezetben, valamint hogy milyen kihívásokkal nézhetnek szembe magyar cégek, amikor belépnének a lengyel piacra.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 5. 06:00
×
×
×
×