INFORÁDIÓ
2022. november 27. vasárnap
Virgil

hetilapszemle

figyelő

hvg

mandiner

eperjes károly

Eperjes Károly rendező Friedrich Schiller Ármány és szerelem című drámája próbáján a Pesti Magyar Színházban 2018. február 6-án. A darabot február 16-án mutatják be.

Eperjes Károly: ma a civilizációt és a kultúrát is a liberalizmus uralja – hetilapszemle

InfoRádió

A Mandiner Eperjes Károly színésszel közöl interjút, míg a HVG az okosotthonokkal kapcsolatos visszaélésekre figyelmeztet. A Figyelőben pedig arról lehet olvasni, hogy nem szükséges a szabályozás, az európai minimálbér koncepciója a piaci folyamatok révén, magától is megvalósul.

A szívre nevelni kell, az agyra okítani, e kettő együtt a tanítás – erről is beszél Eperjes Károly a Mandinernek adott interjújában. A napokban filmes életműdíjjal jutalmazott színész a kulturális szféra megosztottságáról is nyilatkozik. Azt mondja, a 80-as években a szovjet jelenlét miatt mindenki ellenzéki volt a kereszténytől a népin át az urbánusig. Azóta azonban polarizálódott a színésztársadalom és filmesek világa is.

Szerinte sokan hittek a nemzeti liberalizmusban, ám most látják csak az igazi arcát.

Ma a civilizációt és a kultúrát is a liberalizmus uralja. „Amíg liberális keresztény fiú voltam, addig engem is pátyolgattak, azóta már érzek némi mellőzést, lesajnálást, ezeket fájdalommal, alkalmasint büszkén viselem” – magyarázza. Szabó István ügynökmúltjára úgy reagál: az álljon meg az Isten előtt, aki önként és dalolva írt alá.

A HVG az okosotthonok veszélyeiről közöl cikket, a lap szerint vissza lehet élni ugyanis a távvezérléssel.

Egyre gyakoribb, hogy exférjek volt párjuk ijesztgetésére, zaklatására használják a lakások távvezérlését.

Nagy-Britanniában akadt olyan férj, aki az egykori közös lakás ajtajához tartozó kamerával kémkedett exfelesége után. Volt olyan nő, akinek a ruhájába apró GPS-követőket csempésztek, a leggyakrabban azonban a távvezérlésű fűtés vagy világítás kapcsolgatásával bosszantják az exfeleségeket. Egy angol férfi meg azért került börtönbe, mert az ilyen alkalmazások segítségével lehallgatta volt párját.

A Figyelő az egységes európai minimálbérről közöl cikket. A lapnak a Századvég Gazdaságkutató elemzője azt írta, a szabályozásnak vannak hátulütői, a piaci folyamatokba való beavatkozás miatt csökkenhet a vállalatok munkaerőkereslete. Szerintük a központi szabályozás sürgetése felesleges. A fejletlenebb tagországok felzárkózása a munkavállalói érdekképviseletek, vagy a tagállami gazdaságpolitikai törekvések révén, a piaci folyamatok eredményeként

fokozatosan magától is megvalósul az európai minimálbér koncepciója.

A Századvég úgy látja, a szűkösen rendelkezésre álló erőforrásokat így más terültek szabályozására, például az európai versenyképesség fokozására lehetne használni.

Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Kapcsolódó hang

Hetilapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018