eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek köszönti a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit megtekintő bíborosokat és a püspöki konferenciák képviselőit a Parlamentben, ahol fogadta őket Kövér László, az Országgyűlés elnöke 2019. május 9-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Erdő Péter: lenyűgöztük a külföldi vendégeket

Mintegy kétszázezer embert várnak főleg a nagy, központi, nyilvános eseményekre a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra - mondta a bíboros, esztergom-budapesti érsek az InfoRádióban. Arról is beszélt, hogy mivel sikerült lenyűgözni a külföldieket.

Végigjárták és megtekintették a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok (NEK) Pápai Tanácsának több mint 70 országból érkezett tagjai és nemzeti küldöttjei a jövő évi, Budapesten megrendezendő világesemény főbb helyszíneit.

A találkozónak két alapvető feladata van: tájékozódnak az előkészületek állásáról és bejárják az egyes helyszíneket. "Voltunk a Hungexpó területén, a Hősök terén, az Andrássy úton, a Parlamentben a házelnök fogadta a küldöttséget, amely megtekintette a Szent Koronát is. Volt több előadás is, többek közt egy olyan, amelyik az elektronikus regisztrációt mutatta be. A programban szerepel még az esztergomi látogatás, a program hivatalos része az ottani vacsorával zárul". A résztvevők megnézték a Szent István Bazilikát is.

A külföldi vendégeket sikerült lenyűgözni: a város gyönyörű, a fogadtatás pedig nagyon szívélyes, ezért kitűnően érzik magukat a résztvevők, és azt a hírt viszik haza, hogy ide érdemes eljönni, mert maga Magyarország és Budapest is nagyon szép és meglátogatásra érdemes - értékelt Erdő Péter.

A 2020-as eseményre mintegy kétszázezer embert várnak - főleg a nagy, központi, nyilvános programokra. A reggeli, intenzívebb belső munkára vonatkozó programokon 10-15 ezer ember szokott lenni a Hungexpón - mondta a bíboros.

Az előregisztráció most kezdődik, az árak a nyitónaphoz közeledve fokozatosan nőni fognak - ezért és a szálláshelyek elérhetősége miatt is érdemes Erdő Péter szerint mielőbb regisztrálni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×