eur:
392.14
usd:
366.47
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

A jövő évi minimálbérről, illetve a munkavállalói támogatásokról is tárgyalt a pénzügyminiszter szakszervezeti vezetőkkel - a nap hírei

Benyújtotta az országgyűlésnek a Honvédség új szervezeti rendjének kialakításáról szóló javaslatot a honvédelmi miniszter. Újraindult a hulladékszállítás valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen.

A kormány kész megvizsgálni az érdekképviseletek javaslatait a munkavállalói támogatások rendszerének átalakításáról – jelentette ki a pénzügyminiszter. Varga Mihály hivatalában fogadta Mészáros Melindát, a LIGA Szakszervezetek elnökét és Palkovics Imrét, a Munkástanácsok elnökét. A tanácskozáson szó esett a jövő évi minimálbérről és garantált bérminimumról is.

A térségben Magyarország érte el a második legnagyobb versenyképességi növekedést a Világbank felmérése szerint - közölte a Pénzügyminisztérium. Magyarország az 53. helyen áll 190 ország közül a vállalati működési környezet versenyképességében. A tárca közleménye szerint a helyi adóregisztráció kötelezettségének eltörlése és a szociális hozzájárulási adó csökkentése tovább javíthatja az ország helyzetét.

Benyújtotta az országgyűlésnek a Honvédség új szervezeti rendjének kialakításáról szóló javaslatot a honvédelmi miniszter. Benkő Tibor korábban az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a jövőben különválik a Honvédség politikai és katonai irányítása. A törvényjavaslat rögzíti az önkéntes tartalékos szolgálatvállalás ösztönzését, valamint bevezeti az úgynevezett honvédelmi veszélyhelyzet fogalmát.

A jövőben központilag tárolják a közterületi kamerák felvételeit, ha az Országgyűlés megszavazza az erről szóló módosítást. Kontrát Károly belügyi államtitkár azt mondta: a bűnüldöző szervezetek egyszerűbben ismerhetik majd meg a kamerafelvételeket. Az ellenzéki pártok az adatok biztonságáért aggódnak, és képviselőik fontosnak nevezték, hogy a rendszer működtetése ne sértse az állampolgárok jogait.

Koszorúzással emlékeztek Tisza István halálának századik évfordulójára az Országház előtt. Az ünnepségen Orbán Vikor miniszterelnök arról beszélt, hogy valósággá vált az erős, magáért kiállni képes ország, amelyet Tisza István politikai pályafutása legfontosabb céljának tartott.

Újraindult a hulladékszállítás, a munkát a megszokott időpontokban végzi valamennyi érintett Pest és Nógrád megyei településen a szolgáltató. Az elmaradt hétfő-keddi szállítás pótlásáról hamarosan értesíti a 116 település lakosságát a Zöld Híd Nonprofit Kft.

Veronában december 13-ra elnapolta ülését a vizsgálóbíróság a magyar autóbuszbaleset ügyében. Az illetékes vizsgálóbíró azzal indokolta az új dátum kitűzését, hogy az autóbusz magyar sofőrje néhány napja új védőügyvédeket jelölt ki, akik további időt kértek a peranyag átvizsgálására. Tavaly január 20-án éjszaka a budapesti Szinyei Merse Pál gimnázium tanulóit és kísérőit szállító autóbusz kisodródott a Verona melletti autópályán, a szalagkorlátnak, majd egy tartópillérnek ütközött és kigyulladt. A tragédiában 17-en vesztették életüket.

Az utóbbi 3 év legjobb negyedéves eredményét érte el a Mol-csoport. A kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény 708 millió dollár volt, 23 százalékkal több, mint az előző év azonos időszakában. Hernádi Zsolt, az olajipari vállalat elnök-vezérigazgatója szerint elérhető közelségbe került az egész évre kitűzött 2,4 milliárd dolláros cél teljesítése.

Tíz százalék körüli növekedést vár a légi forgalomban erre az évre a HungaroControl, amely kapacitás-bővítést is tervez. Szepessy Kornél vezérigazgató elmondta, erre az évre 1 millió gépmozgást várnak a tavalyi 900 ezer után.

A brit Brexit-ügyi miniszter szerint november 21-ig megszülethet a megállapodás az Egyesült Királyság uniós kilépésének feltételrendszeréről. Dominic Raab erről a londoni alsóház Brexit-ügyi bizottságának intézett levelében írt.

A Brexit-népszavazás óta csaknem megkétszereződött azoknak a briteknek a száma, akik ír állampolgárságért folyamodtak. Ír állampolgárságra azok a britek jogosultak, akiknek szülei vagy nagyszülei írországiak. Észak-Írországot nem számítva, Nagy-Britannia lakosságának legalább tizede megfelel a feltételnek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Pattantak az amerikai tőzsdék a gyorsjelentések hátán

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezett itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések vannak a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentettek. A magyar piacon az OTP-re figyeltek elsősorban a befektetők, ma tartotta közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mondott Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. Amerikában a pozitív gyorsjelentési szezon lendítette fel a hangulatot. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×