eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Új szabályok jönnek a Forma–1-ben

A magyar filmgyártás már központi helyet foglal el Európában - mondta a Figyelőnek Andy Vajna. Jelentős változtatási tervei vannak a Forma-1 új tulajdonosának - írja a HVG.

A Figyelő Andy Vajnával, a magyar filmipar megújításáért felelős kormánybiztossal készített interjút, aki elmondta: nem iratnak forgatókönyveket, hanem beadott ötleteket bírálnak el, így a készülő filmek tematikájába sincs beleszólásuk. Úgy fogalmazott: olyan szintet értünk el, hogy ma a magyar filmgyártás Európában központi helyet foglal el. Hozzátette: ahogy a magyar filmek javultak, a közönség visszatért rájuk a mozikba. Andy Vajna elmondta: tavaly a külföldi forgatásoknak köszönhetően 108 milliárd forint volt a filmipar közvetlen bevétele. A TV2 tulajdonosa a lapnak arról is beszélt: három év után idén nyereséget vár a kereskedelmi televízócsatornától.

A HVG a Forma-1-es világbajnoki sorozat átalakulásáról készített összeállítást, amelyből kiderül: az alapszabályokat 2020-ig rögzítik az úgynevezett Concorde-szerződés pontjai, de az új vezetés szeretné a motorok hibrid rendszerének egy részét kivezetni, és az alkatrészeket sztenderdizálni, hogy más gyártók számára is vonzóbbá tegyék az autósport királykategóriáját. Az új tulajdonos 2021-től már 25 futamot szeretne, és tovább nyitna az amerikai piac felé, valamint költségplafont vezetne be, ami ellen több istálló is tiltakozik.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×