eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Klinikai demonstrációs egység a budapesti Honvédkórházban

A Honvédkórházban megnyílt a klinikai demonstrációs egység, amely szimulációs gyakorlatokkal készíti fel az egészségügyben dolgozókat a valós helyzetekre. Az átadóünnepségen az egészségügyért felelős államtitkár elmondta: az első központot a következő években országszerte újabbak követik majd.

Szócska Miklós az InfoRádióban hangsúlyozta, az egészségügyi képzésben a gyakorlati helyzetek szimulálása kiemelt fontosságú. Az államtitkár elmondta, hogy 2010-ben az alapokról kellett újjáépíteni az ápolók és szakdolgozók gyakorlati képzését. Kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az új módszer gyakorlatközpontú legyen, az egészségügy szereplőinek hasznos és alkalmazható tudást adjanak, továbbá hogy a képzést visszavigyék oda, ahol a gyakorlat is zajlik.

Szócska Miklós megköszönte, hogy a Honvédkórház elsőként vállalta egy ilyen képzési egység kialakítását, amely a nemzeti egészségügyi szolgálat és a honvédegészségügy közös munkájával valósult meg. A beruházás 62 millió forintba került.

Az új szimulációs központban akár egészségügyi szakközépiskolások, tanfolyamokon résztvevők is elsajátíthatják a legfontosabb elsősegély-nyújtási technikákat - mondta a Honvédkórház orvos-igazgatója az InfoRádióban. Dr. Zsíros Lajos orvos dandártábornok hozzátette: "az ilyen beavatkozásokat nem a betegágy mellett kell megtanulni, hanem fel kell készülni arra, hogy a minden képesség kézben legyen."

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ klinikai demonstrációs egységében akár a legszélsőségesebb körülmények között, például harctéren megsérült emberek ellátására is felkészítik az egészségügyi dolgozókat.

Hende Csaba honvédelmi miniszter beszédében azt mondta: az új részleg lehetővé teszi, hogy olyan orvosokat és ápolókat képezzenek, akik ha szükséges, a harctereken, a válságövezetekben, külföldi missziókban is meg tudják állni a helyüket. Ezzel együtt az egész magyar egészségügy szereplőinek képzésében fontos szerepet vállalnak.

Hanganyag: Domanits András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×