eur:
389.45
usd:
364.38
bux:
68253.04
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

A Fidesz szerint Hagyó csak ürügyet keresett

A Fidesz szerint Hagyó Miklós csak ürügyet keresett arra, hogy távol maradhasson a fővárosi BKV-vizsgálóbizottság ülésétől. A volt szocialista főpolgármester-helyettes kevesebb, mint egy órával a testület ülése előtt jelezte, hogy György István elnök korábbi nyilatkozata miatt nem vesz részt a tervezett meghallgatáson.

Az aktív politikusok közül egyedül Hagyó Miklós nem tisztelte meg a fővárosi BKV-vizsgálóbizottságot azzal, hogy személyesen válaszoljon a neki feltett kérdésekre - mondta György István, a testület fideszes elnöke azután, hogy a volt MSZP-s főpolgármester-helyettes lemondta részvételét.

Az ellenzéki politikus kiemelte: Hagyó Miklós telefonon legalább háromszor jelezte, hogy részt vesz a meghallgatáson, majd alig egy órával az ülés megkezdése előtt e-mailben tájékoztatta, hogy mégse várják.

A volt főpolgármester-helyettes azzal indokolja döntését, hogy György István tegnap olyan nyilatkozatot adott, amely megrendítette az eljárás tárgyilagosságába vetett hitét. Szerinte a bizottság vezetője nem a bizonyítékokból kíván következtetni a tényekre, hanem a már kész elmarasztaló ítéletét kívánja az ő meghallgatásával is alátámasztani.

György István tegnap a Duna tévében azt mondta, hogy a BKV-botrány egy a kormánytól induló és a közüzemi cégek vezetőségéig, menedzsmentjéig elérő működési modell, amelynek célja a szervezett pénzkimentés. A fideszes politikus most visszautasította Hagyó Miklós nyilatkozatát, amelyet sértőnek nevezett a vizsgálóbizottság 10 tagjára nézve. Hangsúlyozta, hogy neki nincs egyszemélyes határozathozatali jogköre a testületben, amely eddig szakszerű munkát végzett.

György István szerint Hagyó Miklós már korábban eldöntötte, hogy távol marad a meghallgatástól, és folyosói pletykák alapján ezt már tegnap délután 3 órakor jelezte Burány Sándornak, az MSZP budapesti elnökének.

A vizsgálóbizottsági ülés előtt újságíróknak nyilatkozó Steiner Pál, a szocialisták fővárosi frakcióvezetője nem válaszolt arra a kérdésre, hogy egyetért-e Hagyó Miklós döntésével és indokaival.

A testület végül egyedül Garadnai Andrást, a BKV igazgatóságának volt elnökét hallgatta meg. Garadnai András 2007 májusáig vezette az igazgatóságot, mint arról beszámolt, a városvezetők közül egyedül Vajda Pállal, az előző ciklus városüzemeltetésért felelős szocialista főpolgármester-helyettesével volt közvetlen kapcsolata, Hagyó Miklóssal már nem tartott fent ilyen viszonyt.

Aba Botond korábbi BKV-vezérigazgatóval szintén rendszeresen egyeztetett, az őt követő Antal Attilával már csak formális kapcsolata volt. Arról is beszélt, hogy Antal Attila kinevezésével és foglalkoztatásának módjával összefüggésben következetlenségeket és hibákat látott és jelzett az igazgatóság.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Eljöhet a benzinkutak bosszúja

Két hetes ultimátumot adott a kormányzat a hazai üzemanyagpiaci szereplőknek, ez alatt az idő alatt a régiós középmezőnybe kell eljuttatni a magyar benzint és a dízelt. A Mol már meg is tette az első nagy lépést, mindkét terméknél 10-10 forinttal csökketette a kiskereskedelmi árrését, ezt a piac többi szereplője is nagyjából lekövette. A kormányzat a múlt héten a benzin esetében 27, a dízelnél pedig 10 forintos relatív árcsökkenés szükségességét jelezte, ami a benzinkutak hasznának visszavágásával valósulhat szerintük meg: felmerül a kérdés, hogy hogyan is alakulhat a kisebb, független benzinkutak nyeresége abban az esetben, ha valóban megtörténik az árrés összehúzása? Megéri az új környezetben üzemeltetni a kutakat? Mi a nagy veszélye a piaci folyamatokba való belenyúlásnak? Eljön a „benzinkutak bosszúja"?

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×