eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Visszaesett a Puma forgalma

A világ harmadik legnagyobb sportszergyártó cége, a német Adidas és az amerikai Nike mögött álló, ugyancsak német Puma forgalma erősen visszaesett az elmúlt fél évben. A Puma eddigi takarékossági intézkedései nem váltották be a hozzájuk fűzött reményt, ezért a cég vezetői a közeljövőben sem számítanak lényeges javulásra.

A Pumát tépázó gazdasági vihar hullámait a jelek szerint a sportszergyártó cég új vezetőjének sem sikerült lecsendesítenie. Björn Gulden tavasszal vette át a luxusmárkákra szakosodott francia PPR-konszernhez tartozó és a Nürnberghez közeli Herzogenaurachban működő Puma vezetését, de a gazdaságosabb termelést célzó átfogó reformintézkedései eddig nem sok eredménnyel jártak, A forgalmat nem sikerült érezhetően fellendíteni.

Francia- és Olaszországban, valamint Kínában és Koreában az év eleje óta aggasztóan csökkent a Puma termékei iránti kereslet, aminek következtében a forgalom január óta 8 százalékkal esett vissza és alig haladta meg a 692 millió eurót.

Ezzel egyidőben a nyereség is hasonló arányban csökkent, és tőzsdei értesülések szerint az év első felében 17,5 millió euró volt. Björn Gulden hangsúlyozta, hogy a takarékosságot folytatni kívánja, de a cég veszteségében a piacot alkotó országok valutaárfolyamainak kedvezőtlen ingadozása is fontos szerepet játszott.

Ezzel kapcsolatban kilátásba helyezte a Puma termékek árának emelését Japánban, ahol ebben az évben is nőtt a sportszergyártó cég forgalma.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×