eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Kettős vereséggel esett ki a Győri ETO a BL-selejtezőből

A Győri ETO FC a 2-0-s hazai vereségét követően vendégként is kikapott - mégpedig 2-1-re - a Makkabi Tel-Aviv együttesétől a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező második fordulójában, ezzel befejezte szereplését a sorozatban.

Lendületes kezdés után némileg átengedte a teret a Győrnek a hazai csapat, de gyors ellentámadásokkal többször is zavart okozott a vendégvédelemben.

Az izraeliek mélységi passzokkal hozták helyzetbe támadóikat, egy ilyen akcióból született meg a vezetés is. Ben Haimot a félpályáról indították, a csatár lefutotta védőjét, és ballal a hosszú sarokba továbbított.

Továbbra is gyorsabban, pontosabban futballozott az ekkor már jóval aktívabb tel-avivi együttes, miközben a győrieknél a védelem bizonytalankodott, támadójáték pedig gyakorlatilag nem volt.

A korábbi Videoton-edző, a portugál Paulo Sousa által irányította hazai alakulat a második félidőben is fölényben játszott, további helyzeteket alakított ki, ezekből egyet, egy fejesgóllal ki is használt.

A találkozó végére maradt egy győri találat is, a második félidőre beállt Martínez szépített.

BL-selejtező, 2. forduló, visszavágó:
Makkabi Tel-Aviv (izraeli)-Győri ETO FC 2-1 (1-0)

Tel-Aviv, 12 700 néző. Jv.: Martin Hansson (svéd)
Makkabi: Juan Pablo - Jeini, Tibi, García, Ziv - Alberman, Radi, Zahavi - Altman (Mané, 82.), Ben Haim (Lugaszi, 74.), Jicaki (Miha, 66.)
Győri ETO FC: Kamenar - Wolfe, Lipták, Takács Á., Dinjar - Strestík (Trajkovic, 64.), Kamber, Mevoungou - Varga R., Kronaveter (Koltai, 59.), Andric (Martínez, 46.)
Gólszerzők: Ben Haim (26.), Zahavi (79.), illetve Martínez (86.)

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×