eur:
393.01
usd:
366.47
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Újabb fogadási botrány az európai labdarúgásban

Újabb, a mérkőzések kimenetelét befolyásolni igyekvő fogadási botrány felgöngyölítése kezdődött meg az európai profi labdarúgásban a Spiegel Televízió információi szerint.

A csatorna arról számolt be, hogy a bochumi államügyészség kezdeményezésére Németországban máris több őrizetbe vétel történt. Az ügyészség mintegy 100 németországi gyanúsított ellen indított vizsgálatot.

Egy csütörtöki hivatalos hatósági közlemény szerint a vizsgálat már az év elején megkezdődött, és egy nemzetközi bűnbanda ellen irányul, amely a gyanú alapján rendszeres fogadási csalásokat követett el. A gyanúsítottak délkelet-európaiak, többségük koszovói.

Ugyancsak a televízió számolt be arról, hogy a hatóságok őrizetbe vettek egy horvát férfit is, aki 2005-ben részt vett a német labdarúgás egyik legnagyobb fogadási botrányában, melynek középpontjában Robert Hoyzer játékvezető állt. Hoyzer annak idején beismerte, hogy bíróként közreműködött német kupa-, illetve másodosztályú és regionális mérkőzések manipulálásában, ami miatt a bíróság később két év és öt hónap börtönre ítélte.

A bochumi ügyészség szerint a legújabb botrány szálai Németországot és a külföldet egyaránt érintik. A gyanúsítottak állítólag játékosokat, edzőket, bírókat és klubvezetőket igyekeztek busás pénzek ellenében a mérkőzések kimenetelének manipulálására bírni.

A hatóságok az elmúlt napokban mind Németországban, mind külföldön több házkutatást hajtottak végre. A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) ugyanakkor azt állította, hogy a bundabotrány nem érintett hazai mérkőzéseket.

A Spiegel szerint a legtöbb fogadási csalást állítólag törökországi mérkőzésekre vonatkozóan követték el.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×