eur:
392.91
usd:
366.43
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Rangadók zsenikkel és hiányzókkal

Míg Európában a felkészülési mérkőzések napja a szerda, addig Ázsiában már a 2010-es világbajnokságra selejteznek.

Az ázsiai kvalifikációs meccsek az 1. csoportban a Kína-Ausztrália rangadón, valamint a 3. csoportban a két Korea összecsapásán sem született gól.

További eredmények: Bahrein-Japán 1-0, Türkmenisztán-Jordánia 0-2, Thaiföld-Omán 0-1, Üzbegisztán - Szaúd-Arábia 3-0, Szingapúr-Libanon 2-0, Szíria-Egyesült Arab Emírségek 1-1.

Jön Becks!

Az európai barátságos labdarúgó-mérkőzések egyik legérdekesebb találkozója az angol-francia párharc lesz. Mindkét együttesben egy mellőzött klasszis, a hazaiaknál David Trezeguet, míg a vendégeknél David Beckham kaphat szerepet.

Utóbbi századik válogatottbeli fellépésére készül, és azt mondta, új távlatokat nyit előtte a meghívó: "Büszke vagyok arra, hogy újra itt lehetek a csapattal. Itt nem a jubileumról van szó, hanem arról, hogy sikerült eljutnom újra a válogatottba és szeretnék minél tovább maradni, akár a 2010-es világbajnokságig is".

A bőség zavara

A Juventus gólzsákja David Trezeguet a Lyon üdvöskéjének, Karim Benzema balszerencséjének köszönheti a lehetőséget, miután a fiatal támadó a vasárnapi Paris Saint-Germain elleni bajnokin megsérült, így Raymond Domenech szövetségi kapitány reaktiválta az általa hosszú ideje mellőzött futballistát.

A világbajnok olaszok is egy csatáróriást hívtak vissza: a 33 éves Alessandro Del Piero a keretben van, de valószínű, hogy a Di Natale - Toni duónak szavaz bizalmat Roberto Donadoni kapitány a spanyolok ellen. A világbajnok olaszok mestere irigylésre méltó helyzetben van: az este 22 órakor kezdődő meccsen olyan játékosok ülnek a kispadon Del Piero mellett, mint Gattuso, vagy Ambrosini.

A spanyolok mestere Aragonés nem olyan "nagylelkű", mint kollégái: ő semmi pénzért nem hívja vissza 18 hónapja mellőzött csatársztárját, Raúlt.

A "madridi félisten" csak abban reménykedhet: nem sokára véget ér az Aragonés-korszak a válogatottnál és - állítólag - jön a régi mester, Vicente Del Bosque. Aragonés addig is a David Villa - Fernando Torres csatárpárosban bízik...

Revánsra vágynak

A barátságos meccsek közül kiemelkedik a Düsseldorfban rendezendő Portugália - Görögország mérkőzés. A magyar válogatottal szeptembertől azonos világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő portugálok Cristiano Ronaldo és Nani nélkül próbálnak revansot venni a 2004-es Eb-döntőért. Világbajnoki selejtetzőbeli ellenfeleink közül a máltaiak Liechtensteinnel találkoznak, az albánok pedig Moldovába utaznak.

A skótok új szövetségi kapitánnyal, George Burley-vel veszik fel a küzdelmet az EB-résztvevő horvátokkal. Az 51 éves szakember a Southamptont hagyta ott a nemzeti csapatért.

Dániában szerepel a cseh válogatott, Svájcban játszik a Nationalelf. A nyári EB másik házigazdájához, Ausztriához Hollandia látogat.

Fiatal brazilok

Persze hiába bőséges az európai foci mai kínálata, ha az igazi ínyencek nem láthatják Brazíliát. Nos, a selecao is itt van, pontosan Londonban, és készül a svédek elleni mérkőzésre, az 50 évvel ezelőtti vb-döntő jubileumára.

Az ötszörös világbajnok csapatból ezúttal hiányozni fog a két legnagyobb sztár, Kaká és Ronaldinho. A 44 éves szövetségi kapitány azt mondta, hogy helyükre fiatalokat hív be.

Nem lenne meglepő, ha este a Wembley-ben a milánói Pato, a manchesteri Anderson vagy a liverpooli Lucas Leiva elfeledtetné az aranylabdásokat.

Az argentinok Egyiptom ellen lépnek pályára ma este.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×