eur:
392.91
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

"Elfogadhatatlan, amit Kósz és Petőváry tett" - exkluzív interjú a Pécs edzőjével

Elfogadhatatlan, amit Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt tett - mondta az InfoRádióban Ambrus Tamás, a Pécs vízilabdacsapatának edzője az Alagútnál pénteken hajnalban történtek után. A szakember közölte: a két volt válogatott pólós játékjogát a klub felfüggesztette.

Mennyi információja van a történtekről?

Egyelőre én is csak részleteket tudok. Az egyik játékosomat ittas vezetésért, a másikat az intézkedő rendőrökkel zsemben fellépésért állították elő.

Milyen lépésekről döntött a klub?

A klub vezetői úgy határoztak, hogy amíg a rendőrségi vizsgálat tart, mindkettejük játékjogát felfüggesztjük, majd egy belső vizsgálatot is lefolytatunk az ügyükben.

Tudott-e beszélni Kósz Zoltánnal és Petőváry Zsolttal?

Kósz még nem hívott fel, Petőváry pedig csak most délután jeletkezett. Kérdezte, hogy hallottam-e a törtöntekről. Én akkorra már értesültem egyes információkról. Közöltem vele a játékjogukat érintő döntést, és azt, hogy az egyesület egyértelműen elhatárolódott a történtektől.

Kósz Zoltán még semmilyen formában nem lépett önnel kapcsolatba?

Nem, pedig már reggel kijöttek a rendőrségről. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy még nem keresett.

Mennyire sokkolták Önt a történtek?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy hidegen hagytak az események. Nagyon rossz, hogy a néhány éve még csak másodosztályú csapat, amely idén eljutott a LEN Kupáig, egy ilyen eset miatt kerül előtérbe. Fölösleges hosszan ecsetelnem, hogy az együttes megítélésének egyáltalán nem tesz jót ez az ügy. Arról nem is beszélve, hogy példaképekről van szó, amit tesznek, másra is kihat. Nem szabad lett volna ilyeneket megengeni maguknak. Sokkal jobban kellett volna figyelniük az imázsukra. Az ilyen játékosoktól mindenki azt várja, hogy jó példával járjanak elöl, nem pedig ilyenekkel.

Petőváry Zsolt mondta, hogy bánja, amit tett?

Természetesen mondta. Ez el is várható. De úgy érzem, hogy még nem érezte át, mekkora súlya van a tetteinek, próbáltam tudatosítani benne, mekkora kárt okozott a pécsi vízilabdának is. Remélem, mindketten levonják a következtetéseket.

Milyennek ismerte meg a két játékost?

Kósz Zolit egyáltalán nem úgy ismertem, mint aki bármi ilyesmiben részt venne. Petőváry Zsoltról sokan tudják, hogy bohém személyiség, de megdöbbentett, amit most tett. Ez minden határon túl van, elfogadhatatlan! Nem akarok párhuzamot vonni kettőjük tette között, sem az ittas vezetés, sem a garázdaság nem összeegyeztethető a sporttal.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×