Inforádió

Meghallgatom Élő adás

\"Elfogadhatatlan, amit Kósz és Petőváry tett\" - exkluzív interjú a Pécs edzőjével

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Elfogadhatatlan, amit Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt tett - mondta az InfoRádióban Ambrus Tamás, a Pécs vízilabdacsapatának edzője az Alagútnál pénteken hajnalban történtek után. A szakember közölte: a két volt válogatott pólós játékjogát a klub felfüggesztette.

Mennyi információja van a történtekről?

Egyelőre én is csak részleteket tudok. Az egyik játékosomat ittas vezetésért, a másikat az intézkedő rendőrökkel zsemben fellépésért állították elő.

Milyen lépésekről döntött a klub?

A klub vezetői úgy határoztak, hogy amíg a rendőrségi vizsgálat tart, mindkettejük játékjogát felfüggesztjük, majd egy belső vizsgálatot is lefolytatunk az ügyükben.

Tudott-e beszélni Kósz Zoltánnal és Petőváry Zsolttal?

Kósz még nem hívott fel, Petőváry pedig csak most délután jeletkezett. Kérdezte, hogy hallottam-e a törtöntekről. Én akkorra már értesültem egyes információkról. Közöltem vele a játékjogukat érintő döntést, és azt, hogy az egyesület egyértelműen elhatárolódott a történtektől.

Kósz Zoltán még semmilyen formában nem lépett önnel kapcsolatba?

Nem, pedig már reggel kijöttek a rendőrségről. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy még nem keresett.

Mennyire sokkolták Önt a történtek?

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy hidegen hagytak az események. Nagyon rossz, hogy a néhány éve még csak másodosztályú csapat, amely idén eljutott a LEN Kupáig, egy ilyen eset miatt kerül előtérbe. Fölösleges hosszan ecsetelnem, hogy az együttes megítélésének egyáltalán nem tesz jót ez az ügy. Arról nem is beszélve, hogy példaképekről van szó, amit tesznek, másra is kihat. Nem szabad lett volna ilyeneket megengeni maguknak. Sokkal jobban kellett volna figyelniük az imázsukra. Az ilyen játékosoktól mindenki azt várja, hogy jó példával járjanak elöl, nem pedig ilyenekkel.

Petőváry Zsolt mondta, hogy bánja, amit tett?

Természetesen mondta. Ez el is várható. De úgy érzem, hogy még nem érezte át, mekkora súlya van a tetteinek, próbáltam tudatosítani benne, mekkora kárt okozott a pécsi vízilabdának is. Remélem, mindketten levonják a következtetéseket.

Milyennek ismerte meg a két játékost?

Kósz Zolit egyáltalán nem úgy ismertem, mint aki bármi ilyesmiben részt venne. Petőváry Zsoltról sokan tudják, hogy bohém személyiség, de megdöbbentett, amit most tett. Ez minden határon túl van, elfogadhatatlan! Nem akarok párhuzamot vonni kettőjük tette között, sem az ittas vezetés, sem a garázdaság nem összeegyeztethető a sporttal.