Inforádió

Meghallgatom Élő adás

A magyar válogatott nyolc góllal verte Romániát

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
A magyar férfi vízilabda-válogatott 14-6-ra győzött Románia ellen a margitszigeti Világkupa harmadik napján, ezzel megnyerte csoportja küzdelmeit.

A kezdet a románoké volt, hiszen a ráúszást követően bő egy percig náluk volt a labda, s a vezetést is megszerezték, sőt Madaras Norbert egyenlítése után "duplán" náluk volt az előny (1-3).

Biros Péter önzetlensége nyomán Madaras volt a felzárkóztató embere is a csapatnak, majd Kiss Gergely értékesített egy büntetőt, és pazar ejtéssel először juttatta vezetéshez a magyar együttest (4-3). Egyenlítés után aztán újfent Madaras balja "működött előírásszerűen" (5-4).

A második nyolc percben a nemcsak szívósan, de jól is játszó románok megint betaláltak, majd Kásás Tamás távoli suhintása jelentett újfent hazai vezetést (6-5). Szívós Márton még látványosabb gólt ért el: a kapufáról lecsorgó labdát földobta, majd a hálóba "röptézte", aztán a nyolcadik magyar találatot megint Kásás jegyezte (8-5).

Molnár Tamás erőszakos centerprodukciója vezette be a harmadik játékrészt, aki szó szerint a hálóba küzdötte a labdát (9-5). Ebben a negyedben láthatta a szép számú közönség az addigi legszebb magyar támadást: a tökéletesen megvalósított emberelőnyös akció végén Fodor Rajmund mondhatta ki a "végszót" (10-5). Ezután Biros - Kiss álompassza után - átejtette a román kapust (11-5).

A befejező szakaszban viszont már békésen csordogáltak az események, ekkor Kásás elhibázott büntetője volt a "csúcspont".

Az újabb ötméteres viszont már nem maradt ki: Biros a csapatkapitánynál pontosabban célzott. Az erejével a hajrára elkészülő rivális is összehozott még egy gólt a második félidőben remekül működő magyar védelemmel szemben, a kegyelemdöfést azonban Kiss Csaba balkezes lökete adta meg (14-6).

Kemény Dénes legénysége mindhárom mérkőzését megnyerve lépett tovább csoportjából egyenesen a szombati elődöntőbe.