eur:
395.82
usd:
368.64
bux:
69875.46
2024. június 19. szerda Gyárfás
Nyitókép: Pexels.com

Halálos tömegszerencsétlenséget okozott az extrém hőség

Legkevesebb 27 halálos áldozattal járó közúti baleset történt Pakisztán délnyugati részén, mert a rendkívüli hőség miatt defektet kaptak egy Kvettába tartó autóbusz kerekei, aminek következtében a jármű szakadékba zuhant – közölték szerdán a helyi hatóságok.

A busz kora reggel, a Beludzsisztán tartománybeli Vasukban sodródott le az útról a szakadékba. A halálos áldozatok között nők és gyerekek is voltak – nyilatkozta a sajtónak Aszmat Ullah helyi illetékes.

Hozzátette: a túlélőket, legkevesebb 22 embert a közeli kórházba szállították, többen közülük életveszélyes állapotban vannak.

Pakisztánban az elmúlt két hétben a hőhullám miatt egyes városokban 50 Celsius-fok fölötti hőmérsékletet is mértek. Az extrém hőség még legalább egy hétig tarthat – jósolta az ország meteorológia szolgálatának vezetője.

A hőség miatt a dél-ázsiai országban számos baleset történt, de az utak rossz állapota, és a nem megfelelően karbantartott járművek, valamint a gyenge biztonsági rendszer is több ezer ember életét követeli évente a kormány statisztikai adatai szerint.

Címlapról ajánljuk
Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Szakértők: hosszú ideig nem működhet többség nélkül a Fővárosi Közgyűlés

Többségi támogatás nélkül is elkezdheti munkáját a Fővárosi Közgyűlés, de a hatékony működéshez mindenképpen kompromisszumokat kell kötnie a főpolgármesternek. A jelenlegi szabályok szerint csak a fővárosi képviselők négyötöde oszlathatja fel a közgyűlést, ekkor a főpolgármester mandátuma is megszűnik. Elfogadott költségvetés nélkül azonban a kormányhivatal akár törvényességi felügyeleti eljárást is kezdeményezhet.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.19. szerda, 18:00
Maruzsa Zoltán
a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára
Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Eljárást indít Magyarország ellen az Európai Bizottság a költségvetés állapota miatt

Túlzottdeficit-eljárást indít Magyarországgal szemben az Európai Bizottság a most közzétett 2024-es európai szemeszterre vonatkozó tavaszi csomag szerint, amelynek célja, hogy erős és jövőálló gazdaságot építsen az EU számára. A csomag középpontjában az EU hosszú távú versenyképességének, jólétének és globális vezető szerepének fokozása áll, miközben fegyelmezett államháztartási rendszereket követel meg a tagállamoktól. Magyarország esetében mind az államadósság, mind a deficit túl magas a Bizottság szerint.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×