eur:
392.99
usd:
366.49
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Demszky ott lesz

Nincs félnivalója Demszky Gábornak, ezért bátran áll minden vizsgálat elé – közölte a Magyar Nemzettel Magyar György, a volt SZDSZ-es főpolgármester jogi képviselője arra a hírre reagálva, hogy parlamentigazdasági bizottság vizsgálná ki a 4-es metró beruházása körüli korrupciós ügyet.

Magyar György hangsúlyozta, hogy Demszky jogi felelőssége föl sem vetődött az ügyben. A 4-es metró beruházásának szerződéseit nem az önkormányzat, hanem a cégek kötötték. Meg kell különböztetni a politikai felelősséget a polgári jogitól és a büntetőjogitól, mert aki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentéséből büntetőjogi következtetést von le, jogsértést követ el - jelentette ki.

Horváth Csaba fővárosi szocialista képviselő, volt főpolgármester-helyettes - akit szintén meghallgatna a Fidesz-frakció az Országgyűlés gazdasági bizottságában - azt mondta a lapnak, hogy ha kap meghívót, elmegy az ülésre. Szerinte azonban érdekesebb, kiket nem hívnak meg, és miért. Megemlítette: az önkormányzatnál nem tartozott hatáskörébe a 4-es metró.

Gy. Németh Erzsébet, jelenleg a DK színeiben politizáló volt MSZP-s budapesti képviselő ugyanakkor azt közölte a lappal, hogy nem megy el az ülésre, mert a jelentés fel sem veti a felelősségét.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×