eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Bomba az Orczy parknál - Megkezdték a robbanószerkezet hatástalanítását

A tűzszerészek elkezdték a fővárosi Orczy parkban talált több mint 100 kilogrammos betonromboló gránát hatástalanítását csütörtök este - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-t.

Németh-Zsohár Agnieszka elmondta: a robbanótestben benne van a gyújtószerkezet, így először azt kell megtisztítani.

A BKV már leállította a 24-es villamos és a 3-as metró közlekedését egy szakaszon. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a 24-es villamos az Orczy tér és Mester utca, a 3-as metró pedig a Népliget és a Deák Ferenc tér között nem közlekedik. A villamos és a metró eddig teljes vonalán közlekedett, de a járatok nem álltak meg a Nagyvárad téren.

A 116 kilogramm összsúlyú, 203 milliméteres második világháborús szovjet betonromboló gránátot csütörtök délután találták meg a fővárosi Orczy park mellett, egy építkezés közben.

Emiatt kiürítették az Egyesített Szent István és Szent László Kórház Üllői úthoz közeli főépületét és az égésplasztika egységet, lezárták a közelben lévő Heim Pál Gyermekkórház Üllői úti bejáratát.

A kiürítés ferencvárosi lakókat is érint, a Józsefvárosban senkinek nem kell elhagynia otthonát.
A rendőrség közlése szerint lezárták az Üllői utat a Korányi Sándor utca és a Vágóhíd utca között, az Orczy utat az Elnök utcától a Nagyvárad térig, valamint a Haller utcát a Nagyvárad tértől a Tűzoltó utcáig.

Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×