eur:
393.02
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Igazságügyi tájékoztatási törvény készül - lapszemle

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: igazságügyi tájékoztatási törvényben szabályoznák az ügyfelek és az újságírók lehetőségeit. A Népszabadság összeállításából kiderül: húsz év alatt mindössze hat vizsgálóbizottsági jelentést fogadott el az Országgyűlés.

A Magyar Nemzet cikkéből kiderül: igazságügyi tájékoztatási törvényben szabályoznák az ügyfelek és az újságírók lehetőségeit. A készülő jogszabály meghatározná, milyen adatok, iratok kerülhetnének nyilvánosságra a tárgyaláson és az eljárás korábbi szakaszában, de rendelkezne arról is, hogy az információkat miképp használhatnák fel a szereplők, az érintettek.

A Népszabadság összeállításából kiderül: húsz év alatt mindössze hat vizsgálóbizottsági jelentést fogadott el az Országgyűlés. 1990 és 2010 között 119 vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezték, amelyből csak 25 alakult meg, jelentést vagy részjelentést pedig összesen 11 testület készített. Jelenleg úgy tűnik, a vizsgálóbizottságok munkájának hatékonyabbá tétele érdekében az összes parlamenti párt támogatja a vizsgálóbizottságok előtti kötelező megjelenésről szóló törvénymódosító javaslatot.

Az index a 105 éves Független Kisgazdapárt programadó nagygyűlésén járt. A nagyjából 400 ember előtt megtartott eseményen "leparasztárulózták" a Fideszben kikötött volt FKGP-st. A párt választási programját januárra ígérte, és a szervezet elnökének beszédéből az is kiderült: az Isten-Haza-Család áramkör 1945-ben szakadt meg.

A napi.hu 2014-be néz előre, és a Világgazdasági Fórum szakértői nem túl optimisták. A cikk szerint a közel-keleti országok egy részének forrongása lesz a jövő év legsúlyosabb gondja, de a legyűrhetetlennek látszó munkanélküliség és a szegények és gazdagok közti különbségek is fokozni fogják a feszültségeket.

A portfolio.hu az év magyarországi ingatlanát keresi. Az olvasók a legjobb nyolc között szavazhatnak nemrég átadott plázabővítésre és sokáig húzódó bevásárlóközpont-fejlesztésre, de üzletházakra is.

Az Index az amerikai igazságszolgáltatás egy újabb gyöngyszeméről ír: Bostonban behívtak ugyanis esküdtnek egy macskát. A háziállatot 2010-ben tulajdonosai a népszámlálás alkalmával háztartásbelinek jelöltek meg.

A pénzcentrum.hu összeállítást készített a bankok készpénzfelvételi elszámolásairól. A gazdasági portál táblázatából kiderül: van olyan bankszámla, ahol 1768 forintot kell fizetni a készpénzfelvételért. Januártól tehát sokan sokat spórolhatnak, amikor havonta akár két részletben, legfeljebb 150 ezer forint felvétele ingyenessé válik.

A portfolio.hu arról ír, hogy magyar alapító cégét vette meg a Dropbox. A bő fél évvel ezelőtt elindított applikáció lényege az volt, hogy megkönnyítse egy tárgy értékesítését az interneten. A felvásárlással a szolgáltatás jelenlegi formájában megszűnik.

A napi.hu cikkéből kiderül: Szerbia ragadja meg azt a lehetőséget, amit Magyarország a Malév elvesztésével és a Sólyom csődjével elszalasztott: arab tőkével állítják talpra a nemzeti légitársaságot, az Air Serbiát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×