Inforádió

Meghallgatom Élő adás

Pengeváltás a katolikus egyház és az MSZP között

Inforádió

Meghallgatom Élő adás
  • Legfrissebb hírek
  • Közlekedési hírek
  • Időjárásjelentés
  • Orvosmeteorológia
  • Sporthírek
  • Gazdasági hírek
Veres András püspök szerint, akik ma a baloldali értékrendre hivatkoznak, nem ezeket képviselik. Az MSZP szerint viszont a választók egyértelműen eldöntötték, hogy melyik párt képviseli a baloldali értékrendet.

A baloldali értékek megtalálhatók az evangéliumokban. Viszont azok, akik ma a baloldali értékrendre hivatkoznak, nem ezeket képviselik - mondta a Népszabadságnak Veres András katolikus püspök.

A Magyar Katolikus Püspöki Kar titkára úgy gondolja, aligha vitatható, hogy a magyarság körében drámai az összetartozás hiánya. Megnyilvánul ez a határon túli magyarok iránti viszonyban, de az országon belül is szembenállás részesei vagyunk.

A püspök megállapította: ha valaki elfogultság nélkül végiggondolja, mi az, amit baloldali értékekként tart számon a politika, akkor gyakorlatilag az evangéliumok értékrendjével találkozhat.

Viszont azok, akik ma a baloldali értékrendre hivatkoznak, nem ezeket képviselik - jelentette ki. Másrészt "türelmesen és alázatosan" el kell ismerni, hogy ezt az értékrendet az egyháznak sem sikerült intézményesen megvalósítania.

MSZP: a választók eldöntötték

Az InfoRádió a püspök nyilatkozata nyomán megkereste az MSZP-t. Nyakó István szóvivő rendkívül tömören reagált Veres András véleményére. Azt mondta: a választók egyértelműen eldöntötték, melyik párt képviseli leginkább a baloldali értékrendet.

Az MSZP tehát hivatalosan nem veszi magára a katolikus kritikát, de a párt hivatalos weboldalát figyelmesen böngésző számára feltűnik, hogy április 28-án külön fórumszobát nyitottak azzal a címmel, hogy "Mit lehet tenni az ellenünk politizáló egyházzal?"

Itt valódi névvel nyilatkozók hozzászólásait ugyan nem lehet megtalálni, de a véleményüket leírók többsége azt mondja, az egyházak ne kapjanak támogatást, hanem éljenek meg a hívők adományaiból.

A fórumszobát megnyitó felhasználó szerint mivel az egyháznak joga van politizálni, az ő szóhasználatával felvilágosult oldalnak masszívan az egyházzal szemben kell politizálnia - olvasható az mszp.hu fórumszobájában.