INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

Mik a leggyakoribb hazai rákbetegségek? Mik a legújabb terápiák? Polgár Csaba, Inforádió, Aréna

2023. február 6. 18:15

Milyen daganatokat lehet robotsebészeti eljárással kezelni? Mi az a robotsebészet? Mi a kulcslyuk-sebészet? Mi köze az iraki háborúnak a robotsebészethez? Milyen daganatsebészeti eljárásokat lehet ezzel elvégezni? Mi az öt fő terület? Miért az urológiai és hasi sebészeti eljárásokban a leggyakoribb a használata?
Hány műtétet végeznek ilyen módon, és mennyi az összműtétszám az Országos Onkológiai Intézetben? Mi az Onkológiai Intézet területi ellátási körzete, illetve melyek azok a betegségek, amellyel speciális ellátásra területen kívülről is ide kerülnek a páciensek?
Hány daganatos beteget tart nyilván a Nemzeti Rákregiszter?
Mennyi volt 2022-ben az újonnan diagnosztizált rákbeteg? Hány betegből mennyi a gyógyult és mennyi a haláleset? Mennyivel nőtt az elmúlt tíz évben az új esetek száma, és hogyan alakult a halálozások aránya? Miért sikerült javítani a gyógyult betegek arányát?
Hogyan áll Magyarország rákos megbetegedések arányában az Európai Unióban? Mi az öt EU-átlag feletti kockázati tényező? Mit tehet ezek kiküszöbölésére a lakosság, és mit az állami megelőző-szűrőprogramok? Mekkora a megelőzés szerepe?
Mennyivel tolta meg a COVID a várólistákat a szűrésben, diagnosztikában és gyógyításban? Hogyan sikerült az onkológiai ellátást magas szinten tartani a járványidőszakban is?
Mi az Országos Onkológiai Intézetben működő Molekuláris Genetikai Onkológiai Bizottság feladata, és milyen diagnosztikai vizsgálatokat és speciális terápiákat hagyhat jóvá?
Mik a leggyakoribb rákbetegségek Magyaroszágon, és milyen eséllyel gyógyíthatóak ezek?
Polgár Csaba, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató-főorvosa az Inforádió Aréna c. műsorában 2023.02.06-án. Podcast.

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018