eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel

Vitézy Dávid főpolgármesteri programja. Vitézy Dávid, Inforádió, Aréna

2024.06.04. 17:00
A műsor támogatója a HOLD - Nem csak vagyont, kockázatot is kezelünk, 1994 óta. https://hold.hu/

Tudja-e már, hogy ha nyer, főpolgármesterként mi lesz az első három intézkedése? Ötéves tervben gondolkodik, mindent egyszerre kell elindítani, vagy több ciklusra tervez?
Milyen csapattal tervez, ha nem lehetnek benne pártpolitikusok? Sok helyen megfordult a kampányban, mennyit tett ez hozzá a programjához?
Mi a főpolgármester szerepe: egy árnyék-miniszterlenök, azaz országos politikus vagy inkább egy hozzáértő városmenedzser?
Könnyebb vagy nehezebb dolga lesz az új főpolgármesternek, hogy nem közvetlenül választott, ezért erős, a lakosságnak felelős polgármesterek ülnek be a közgyűlésbe, hanem a pártjuknak felelős pártpolitikusok? Hogyan akar együttműködni a kerületi polgármesterekkel, akik nem lesznek tagjai a közgyűlésnek?

Mit kezdene a budapesti közlekedéssel, amiben minden mindennel összefügg? A vasúti közlekedést hogyan lehet jobban hasznosítani? A Duna hasznosítása és az árvízvédelem területén mit tervez? Hogyan javítaná a főváros gazdasági helyzetét? Mit tervez a klímaváltozás városi hatásainak ellensúlyozása érdekében?

Vitézy Dávid, a Vitézy Dáviddal Budapestért - LMP Zöldek főpolgármester-jelöltje az InfoRádió Aréna című műsorában 2024.06.04-én. Podcast.

×
×
×