eur:
394.35
usd:
371.39
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Új korszak kezdődik-e az Operaházban? Mit játszik az Erkel? Ókovács Szilveszter, InfoRádió, Aréna

2023.06.09. 18:41
A régi időszak folytatódik, vagy új korszak kezdődik az Operaház életében azzal, hogy harmadszorra is Ókovács Szilveszter nyerte el az Operaház főigazgatói posztját? Bátor feladat-e a mai anyagi körülmények között az eddigi színvonal fenntartása? Miért vált meg a Operaház Kesselyák Gergelytől? Szerepel-e még vendégkarmesterként az eddigi első karmester? Szerepel-e még az Operaházban a közelmúltban visszalépését bejelentő Rost Andrea? Van-e köze a két távozásnak ahhoz, hogy mindketten pályáztak a főigazgatói posztra? Mik a tapasztalatai a főigazgatói pályázati „teleregénynek” a következő választás szempontjából?
Hány évad tervét írta bele a főigazgatói pályázatba? Mit jelent az, hogy az Opera nem csak egy színház, hanem egy vállalatcsoport? Mit takar a nemzeti operajátszás fogalma? Hogyan lesz „magyaros” a dalszínház? Miért fontos, hogy egész nyáron is játsszon az Operaház? Hogyan segíti ez a saját bevételi tervek elérését? Mit jelez előre, hogy már áprilisban elfogytak az első nyári hónapok jegyei? Hogyan kell mindehhez ki- és átalakítani az Operaház társulatát?
Milyen kapcsolata lesz a fővárosi Operaháznak a vidéki operajátszó helyekkel, az öt kiemelt vidéki nemzeti színházzal? Milyen lehetőség van az online-előadásokban? Mit takar az, hogy az Opera egy fővárosi zenei ökoszisztéma része? Hogyan működik együtt a zenei társintézményekkel, egyetemekkel? Közre tud-e működni az Operaház az operajátszás utánpótlás képzésében? Mi lesz a profilja az új ciklusban a három eltérő adottságú játszóhelynek, az Operaháznak, az Eiffel Műhelyháznak és az Erkel Színháznak?

Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az InfoRádió Aréna c. műsorában 2023.06.09-én. Podcast.

×
×
×