eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Unsplash.com

Megvan, mikor rántják le az Apple új operációs rendszeréről a leplet

Az Apple június 10-én, hétfőn tartja a Worldwide Developer Conference (WWDC) 2024 keynote-rendezvényét, amelyen bemutatja az iOS 18, iPadOS 18, tvOS 18, macOS 15, watchOS 11 és visionOS 2 operációs rendszereket.

Hosszú várakozás után az Apple hivatalosan is megerősítette, hogy idén június 10. és 14. között rendezik meg a Worldwide Developer Conference-t, vagy röviden csak WWDC-t. Az esemény a vállalat legnagyobb – elsősorban programozóknak készített – programsorozata, számos ingyenes oktatóórával – az átlagfelhasználók számára a legérdekesebb azonban a nyitónapon tartott Apple Keynote; itt leplezi le a vállalat ugyanis a legújabb szoftveres fejlesztéseit. Idén az iOS 18-on, az iPadOS 18-on, a watchOS 11-en, a macOS 15-ön, valamint a tvOS 18 és a visionOS 2-n lesz a hangsúly – írja az Index.

„A WWDC24 ezúttal is ingyenes lesz minden regisztrált fejlesztő számára, az Apple ugyanis továbbra is elkötelezett amellett, hogy segítse a fejlesztőket alkalmazásaik és játékaik fejlesztésében. Ennek érdekében az eseményen egyedülálló hozzáférést biztosítunk számukra az Apple szakértőihez, valamint betekintést nyerhetnek az új eszközökbe, keretrendszerekbe és funkciókba is” – olvasható az Apple által kiadott sajtóközleményben.

Ahogy az lenni szokott, az Apple egy sokat sejtető dizájnt is készített a többnapos eseményhez – a WWDC24 logót kék, lila, narancs és pink színekben tündökölve láthatjuk, ami azonban még fontosabb, az az, hogy Greg Joswiak, az Apple globális marketingért felelős alelnöke mely szavakkal konferálta fel az eseményt. A vezető úgy fogalmazott, hogy az idei WWDC „Absolutely Incredible”, azaz teljesen hihetetlen lesz – az „a” és „i” betűket azonban Joswiak naggyal írta, amiket összeolvasva azt kapjuk, hogy AI – jegyzi meg lap.

Az „easter egg” egybefügg azokkal a hetekkel ezelőtti híresztelésekkel, amelyek szerint az Apple gőzerővel azon dolgozik, hogy a legújabb iOS-t telepakolja mesterségesintelligencia-alapú fejlesztésekkel – így mostanra szinte biztosan kijelenthető, hogy a 18-as főverzió egyik legnagyobb újdonsága ez lesz; ez azonban még nem minden. Marg Gurmannek, a Bloomberg újságírója szerint az Apple az elmúlt évek legnagyobb frissítését tervezi, olyan szintű változtatásokra érdemes számítani, mint amilyeneket az iOS 7-tel vezetett be a vállalat – olvasható egyebek mellett.

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A mesterséges intelligencia betört a vállalati világba - Hogyan használjuk a generatív AI-t üzleti környezetben?

A gépi tanuláson (machine learningen) alapuló alkalmazások és szolgáltatások már átszövik mindennapjainkat, elég csak a különböző streaming szolgáltatók ajánlórendszereire vagy az okostelefonunk arcfelismerésére gondolni. Ennek adott extra löketet a ChatGPT-t is meghajtó GPT-3 és hozzá hasonló transformer alapú modellek megjelenése, ami széles körben is a felhasználók kezébe adta a folyékonyan kommunikáló algoritmus élményét. Miképp segíthetnek a nagy nyelvi modellek az üzleti folyamatok hatékonyabbá tételében? Erről tart előadást április 23-ai AI in Business rendezvényünkön Ignácz Péter a KPMG managere. 

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×