eur:
388.97
usd:
367.06
bux:
55850.73
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Nyitókép: Pexels.com

Veszélyes kór terjed Magyarországon, megjött a figyelmeztetés

Most jön az UV-szezon, támad a bőrrák.

Már most is jelentős az UV-sugárzás a legmelegebb órákban, könnyen le lehet égni, a jövő héten is sok napsütés ígérkezik, az UV-értékek pedig elérhetik a veszélyes szinteket – hangzott el az RTL Híradóban.

A nem megfelelő fényvédelem is az oka annak, hogy az elmúlt 15 évben megduplázódott a melanómás megbetegedések száma Magyarországon. A súlyos, áttétes betegek túlélési esélyei azonban lényegesen javultak az új kezelések miatt.

Holló Péter, a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika igazgatója arról beszélt, az immunterápiában sikerült áttörést elérni. A kezelés képes visszakapcsolni a szervezet védekezőképességét, így jóval hatékonyabb, mint a 10 évvel ezelőtti terápiák. A leghatékonyabb gyógyszer azonban továbbra is a korai felismerés, és a megelőzés.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 29. 13:46
×
×
×
×