eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
A kormany.hu által 2020. május 1-jén közreadott fotó a budapesti Szent János Kórház COVID osztályán készül és az ott végzett gyógyító munkát mutatja be.
Nyitókép: MTI/kormany.hu/Árvai Károly

Kemény idők jönnek, berobban a koronavírus, nyilatkozta a WHO regionális igazgatója

Csak néhány nap kell, és milliós nagyságrendű esetszám-növekedés várható Európában Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet a régióért felelős igazgatója szerint.

A halálozási arány romlani fog, kemény idők elé néz a kontinens, mondta el az AFP-nek adott interjújában Kluge.

"Őszintének kell lennünk: nehéz idők következnek"

- fogalmazott a beszélgetésben az Economic Times cikke szerint. Az esetszám-emelkedésre adható potenciális válaszintézkedések sorában az iskolák bezárásáról azt mondta: ezt meg kell hagyni legutolsó menedéknek, főként annak a ténynek a figyelembevételével, hogy nem az iskolák a fertőzés terjedésének elsődleges katalizátorai.

"Az iskolákat addig kell nyitva tartanunk, amíg csak lehet. Nem veszíthetünk el egy generációt a covid miatt"

- mondta el. Mindemellett a jelenlegi helyzetet sem gondolja tarthatónak, arányos, célzott intézkedések meghozatalára, valamint széles körű maszkviselésre biztatja a hatóságokat és az embereket. Becslése szerint amennyiben az emberek megfelelően viselik maszkjaikat, akkor 266 ezer európai élet menthető meg.

A WHO európai régiójába 53 ország tartozik Oroszországgal és egyes közép-ázsiai államokkal együtt. Csütörtökön 12 millió aktív eset volt a régióban, melyen belül a megelőző hét napban kétmilliós növekmény volt megfigyelhető. Kluge figyelmeztetett arra, hogy ha a koronavírus úgy terjedne, mint a himlő, vagy olyan halálos lenne, mint az ebola, a helyzet még rosszabb lenne. Most amellett, hogy küzdünk a vírus ellen, fontos tanulnunk is abból, amit jelenleg tapasztalunk.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×