eur:
397.93
usd:
364.43
bux:
71554.39
2024. augusztus 7. szerda Ibolya
Losonczi Dávid (kék) és az orosz származású, szerb színekben versenyző Alekszandr Andrejevic Komarov a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi kötöttfogású birkózók 87 kilogrammos súlycsoportjának negyeddöntőjében a párizsi Mars-mező Arénában 2024. augusztus 7-én.
Nyitókép: Illyés Tibor

Losonczi Dávid: a bronzérem meg kell, hogy legyen

A 87 kilogrammos kötöttfogású birkózó úgy érzi, kevésen múlott, hogy nem jutott döntőbe Párizsban.

„Megtettem mindent, odatettem szívemet-lelkemet. Kicsit tanácstalanul állok az egész előtt” – kezdte értékelését Losonczi Dávid, miután 3-1-re kikapott a bolgár Szemjon Novikovtól az olimpiai elődöntőben. A magyar világbajnok hozzátette, hogy korábban háromszor birkóztak, és technikaival mindig le tudta győzni riválisát.

„Nagyon kicsin múlott. Többször ott voltunk már a zónánál, és mindig épphogy be tudott fordulni, lentről is kétszer majdnem megemeltem. Ezen túl kell magam tennem csütörtökre, mert ha benne maradok ebben, akkor az sem fog sikerülni. Úgyhogy most fogyasztok, ezt pedig mentálisan fel kell dolgoznom ma este, mert a bronzérem meg kell, hogy legyen!” – jelentette ki határozottan.

Az elődöntőre visszatérve Losonczi azt mondta, ellenfele nem lepte meg, és tudta, hogy neki fog ugrani, ami össze is jött a bolgárnak. Ha a végén van még ideje, talán fel tudja emelni, így viszont a tolást választotta. Azért nem kapott érte pontot, mert Novikov a térdén csúszott ki. „Az idő kevés volt most sajnos, meg én is, úgy néz ki.”

A csütörtöki bronzmérkőzés az esti programban kap helyet.

Címlapról ajánljuk
Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

Elképesztő dráma után elődöntős a férfi pólóválogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott fordulatos mérkőzést játszott az olaszokkal a párizsi olimpia negyeddöntőjében. Mindkét csapatnak volt esélye megnyerni a meccset a rendes játékidőben, végül 9-9 után ötméteresek döntöttek. Vogel Soma háromszor is védett, a mieink pedig ötből négy büntetőt belőttek, így készülhetnek a horvátok elleni elődöntőre.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.08. csütörtök, 18:00
Andrásfi Tibor olimpiai bajnok párbajtőrvívó
Koch Máté olimpiai bajnok párbajtőrvívó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×