eur:
397.69
usd:
358.48
bux:
74129.58
2024. október 1. kedd Malvin
Schmidt Gábor, a Honvédelmi Minisztérium sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkára beszédet mond a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetségének (FODISZ) tanévnyitó ünnepségén a Magyar Sport Házában 2024.szeptember 13-án.
Nyitókép: MTI/Lakatos Péter

Schmidt Gábor: nagyon kiélezett küzdelemben kell megőriznie helyét a magyar kajak-kenunak

A szövetség újraválasztott elnöke olimpiai aranyérmet és még nagyobn utánpótlást szeretne, de sokat vár a sukorói Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémiától is.

Újabb négy évre Schmidt Gábort választotta elnöknek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség. A sportvezető már harmadik alkalommal kapott bizalmat a tagságtól, amit nagy megtiszteltetésnek tart, hogy a magyar sport egyik legeredményesebb sportágát vezetheti, amely az elmúlt harminc évben a legtöbb érmet nyerte.

Az InfoRádióban azonban arról is beszélt, hogy ezt az örökséget továbbvinni egyben óriási felelősség is. A folyamatos sikerek érdekében olyan csapatot épített fel, amelyben a sportágban felnőtt, tapasztalt szakemberek töltik be a kulcspozíciókat, akik végigjárták a szakmai ranglétrát. Magát is ide sorolja, hiszen hosszú évekig dolgozott főtitkáraként Baráth Etele mellett. "Amikor ő leköszönt az elnöki posztról, engem ajánlott a közgyűlésnek, és akkor is azt mondtam, hogy próbálok felnőni ahhoz a fantasztikus munkához, amit ő végzett, és talán egy picit a nyomdokaiba lépni" – mondta Schmidt Gábor, aki a szövetségi feladatai mellett a sportigazgatási és fejlesztési ügyekért felelős helyettes államtitkáraként is a magyar sportért dolgozik.

"Mindig fontosnak tartottam, hogy a hivatali szervezetben, de az elnökségben is olyan kollégák legyenek, akik ott vannak a sportág mindennapjaiban, egyesületi vezetőként, volt versenyzőként, olyan szakemberekként, akik tényleg látják a sportág mindennapjait, és képviselni is tudják az elnökségben, a bizottságokban azt, hogy mi történik a sportágban" – mondta az elnök.

A Los Angeles-i olimpiáig tartó elnöki ciklusában célként legalább egy ötkarikás aranyérem megszerzését jelölte meg, valamint azt, hogy minél több gyerek érkezzen a sportágba. Ezenkívül fontosnak tartja, hogy az edzői munkába integrálják azokat a szakterületeket, amelyek ma már elengedhetetlenek az élsportolói felkészítésben, mert ezekkel lehet még azokat a hiányzó tizedeket vagy századokat lefaragni, ami ahhoz kell, hogy a dobogó tetejére állhasson egy versenyző. "Óriási verseny lesz, egyre több ország van a kajak-kenuban is, amely képes arra, hogy döntős helyezéseket, érmeket szerezzen. Ebben a nagyon kiélezett küzdelemben kell helytállni" – tette hozzá.

Schmidt Gábor arról is beszélt, hogy a sportág új szellemi központja lesz a sukorói Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia, ahol nemcsak új pálya segíti majd a felkészülést, hanem lesz teljesítménydiagnosztikai labor és áramlásos medence, sőt magaslati szobákat is kialakítottak, ahol úgy tudnak készülni a versenyzők, minta magaslaton élnének. "Ezek olyan új lehetőséget adnak, amely meg fogja mozgatni a sportágat. Ez egy új katalizátor lesz, és minden ilyen új inger segít abban, hogy egyet előre lépjünk" – mondta a Magyar Kajak-kenu Szövetség újraválasztott elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×