eur:
396.25
usd:
370.61
bux:
71081.39
2024. június 26. szerda János, Pál
Zalánki Gergő, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében játszott Pro Recco és a spanyol CNA Barceloneta mérkőzésen Belgrádban 2022. június 2-án. A magyar légiós győztes góljának köszönhetően az olasz csapat 11-10-re nyert.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Zalánki Gergő két évre aláírt

A világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes balkezes klasszis az M4 Sport Nemzeti Sporthíradó című műsorában árulta el, hogy további két évvel meghosszabbította szerződését az olasz Pro Recco csapatával.

"Nagy örömmel tudom azt mondani, hogy legalább még két évig a Pro Recco játékosa leszek, aminek nagyon örülök, mert tényleg nagyon jól éreztük eddig ott magunkat, nagyon jól ment a játék és mindkét fél részéről egyértelmű volt a folytatás" - mondta Zalánki, aki azt is elmondta, hogy már a fukuokai világbajnokság után sikerült megállapodnia klubjával, amellyel elgondolkodtak a négyéves hosszabbításon is, de az túl soknak tűnt számára és a családjának.

A 29 éves játékos - akit a 2023-as év legjobb magyar vízilabdázójának választottak - 2021 óta erősíti a világ egyik legjobb csapatát, amellyel egymást követő két szezonban minden lehetséges trófeát megnyert, idén viszont "csak" olasz bajnoki címmel gazdagodott, mivel a kupában és a Bajnokok Ligájában is ezüstérmes lett. A legrangosabb európai kupasorozatban a Ferencváros állította meg a fináléban az egymást követő negyedik sikerére hajtó Reccót.

"Egy Reccónál tényleg mindig nagy a nyomás, mert a második hely az óriási kudarc, és én is annak fogom fel, de valahogy a szezon második felében nem volt meg az a lendület, ami előtte, és egy kicsit fáradt volt az egész csapat.

Sérülésekkel voltunk tele, emellett sok olyan körülmény közrejátszott, ami miatt nem tudtunk maximálisan ott lenni, pedig ha úgy tudunk szerepelni, ahogy az első két évben, akkor most se lett volna kérdés, de ez valamiért hiányzott, illetve a Fradinak most pont ez volt meg" - fogalmazott, és azt is hozzátette, most az olimpia az első, de szeptembertől ismét nagy lendülettel vetik bele magukat a munkába, mert "újra fel akarnak ülni Európa trónjára".

A magyar játékos - akit a 2023-as BL-kiírásban, majd azt követően a fukuokai világbajnokságon is a torna legértékesebb játékosának választották - azt is elmondta, hogy a válogatottal a párizsi játékokon is hasonló helyzetben lesz, mivel az olimpián is csak az aranyérem az elfogadható eredmény, de jó csapatuk lehet és minden esélyük meg van a jó eredményre.

Címlapról ajánljuk

Elemzők az Arénában: a Tisza Párt megjelenésével izgalmas másfél év jön a politikában

Az európai parlamenti választás belpolitikai tanulságairól, a Magyar Péter-jelenség okairól és következményeiről és a főpolgármester-választás politikai utórezgéseiről is beszélt Böcskei Balázs, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója és Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet igazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.26. szerda, 18:00
Szalai Máté
Közel-Kelet-szakértő, az olaszországi Ca’Foscari Egyetem kutatója
Történelmi bukás készül Európa egyik legerősebb országában: jöhet a teljes hátraarc?

Történelmi bukás készül Európa egyik legerősebb országában: jöhet a teljes hátraarc?

A május végén váratlanul kiírt brit választások lehetséges időpontját nagyobb találgatás övezte, mint a végeredményét: az előrejelzések alapján kezdettől fogva lefutott meccs volt a Munkáspárt számára, a legtöbben ezért unalmas kampányidőszakra számítottak. A Brexit élharcosa, Nigel Farage újbóli színrelépése azonban felforgatta az eseményeket, a botrányok sorával sújtott, történelmi vereség elé néző konzervatív kormányfő, Rishi Sunak pedig már lehet, megbánta, hogy nem várt őszig a voksolás kiírásával. Az Egyesült Királyság következő miniszterelnöke nagy eséllyel az olykor Tony Blairrel párhuzamba állított Keir Starmer lesz, no de mire számíthatunk az ismét kormányra kerülő Munkáspárttól?

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×